Vídeos divulgatius per difondre el valor paisatgístic, natural i agrícola dels Secans de Lleida

18/05/2021

Les vuit càpsules audiovisuals han estat elaborades per La Llena Serveis Ambientals i 360Lab comunicació

Una sèrie de vídeos divulgatius difondran els valors paisatgístics, naturals i agrícoles dels espais naturals dels Secans de Lleida. Es tracta de vuit càpsules protagonitzades per persones que viuen i treballen als Secans que expliquen, des de la seva experiència personal, la importància d'aquest paisatge i el seu valor natural. Hi participen dos agricultors, un ornitòleg, un ramader, una apicultora, una professional de l'àmbit del turisme, un picapedrer i un fotògraf, oficis clau per entendre els Secans de Lleida i vitals per a la seva conservació. Els vídeos han estat elaborats per La Llena Serveis i Projectes Ambientals i 360LAB es difondran setmanalment, a partir d'aquest dilluns, a través de Youtube i altres canals digitals. El primer dels audiovisuals, que ja es troba disponible, fa referència a l'ornitòleg Sergi Sales que treballa des de fa molts anys en campanyes de seguiment i en guiatges ornitològics als secans de Ponent.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha ajudat a finançar gairebé tot el projecte a través d'una subvenció de 22.536 euros.

Els Secans de la plana de Lleida són conseqüència tant de les condicions climàtiques i orogràfiques de la zona, com de les activitats agrícoles i ramaderes que s'han realitzat de manera tradicional. Tot això ha propiciat un paisatge característic i una flora i una fauna única a nivell català.

Durant la presentació que es va fer la setmana passada, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, va destacar que amb aquesta sèrie de vídeos "es vol posar en valor i ajudar a difondre aquesta zona, moltes vegades desconeguda pel gran públic, però que és d'un valor paisatgístic, natural i agrícola inqüestionable".

Els Secans estan integrats per diversos espais protegits que sumen unes 54.000 hectàrees. En formen part els Plans de la Unilla, els Secans de la Noguera, els secans de Bellmunt-Almenara, els Plans de Sió, Anglesola-Vilagrassa, els secans de Belianes-Preixana, Mas de Melons-Alfés, els secans del Segrià-Utxesa i Granyena. Tots aquests espais formen part de la Xarxa Natura 2000.

ACN - Nova Tàrrega