Gimcanes familiars nocturnes per atreure visitants a l'Urgell

02/07/2021

Iniciativa conjunta amb l'agència Red Flavors que proposa diferents jocs de nit per donar a conèixer la comarca

Amb l’objectiu de promoure i activar el turisme a l’Urgell, aturat a causa de la Covid-19, donar a conèixer els racons més emblemàtics de la comarca urgellenca i els seus productors de locals, i fomentar el vincle de pertinença al territori, neix el Gastrosarau Benvinguts a l’Urgell, una iniciativa organitzada per l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Urgell juntament amb Red Flavors i el suport d’Ara Lleida.

Es tracta de diferents jocs de nit en format gimcana, on els participants s’hauran d’agrupar per equips, moure’s per la comarca, superar diferents reptes proposats i arribar a la meta on se’ls obsequiarà amb l’UrgellBox.

Els jocs de nit, dirigits a turistes, famílies i grups d’amics i aptes per a totes les edats, es duran a terme 6 dies entre juliol, agost i setembre i es definiran 6 itineraris independents (un per cada joc de nit) en diferents parts de la comarca, agrupats en zones geogràfiques per tal d’evitar llargs desplaçaments.

Els participants s’hauran d’ajuntar en grups de màxim 5 persones i inscriure’s a través de www.gastrosaraus.com, on hauran d’omplir un formulari indicant quants participants seran i quin o quins itineraris voldran realitzar. Un cop enviat el formulari la persona responsable de cada equip rebrà un correu electrònic de confirmació on se’ls convocarà i se’ls indicarà el punt d’inici.

Cada inscripció tindrà un preu simbòlic de 5 euros per grup que s’haurà d’efectuar via transferència bancària o Bizum. Amb el preu inclourà una bossa corporativa de l’agència amb el full de ruta indicat, paper, bolígraf, aperitiu de productors locals i un refresc al seu interior, per cada membre del grup, que es lliurarà al mateix dia del joc.

El dia del joc cada grup haurà de dirigir-se al punt d’inici indicat i començar a resoldre els reptes que se’ls proposaran, tot seguint el full de ruta. L’última fita tindrà com a objectiu arribar fins a la carpa final de Red Flavors, resoldre la gran prova i endur-se a casa l’UrgellBox, una per cada adult del grup.

L’UrgellBox

Es tracta d’una capsa regal plena de descomptes, promocions i altres obsequis de productors, empreses i entitats/institucions de la comarca, patrocinada pels mateixos productors, empreses i entitats.

Cada productor, empresa i entitat/institució tindrà diferents opcions i formes de participar, amb l’objectiu de donar-se a conèixer. Per una banda, aportant de forma altruista una petita mostra del seu producte el dia dels jocs, sent presents a la ubicació establerta el dia en qüestió i realitzar un petit mercat, o bé, la més freqüent, oferint cupons de descomptes i ofertes per tal de figurar-se a l’interior de l’UrgellBox.

Informació d’interès

  • Itinerari 1: 16 de juliol (Agramunt), Itinerari 2: 17 de juliol (La Fuliola), Itinerari 3: 6 d'agost (Tàrrega), Itinerari 4: 7 d'agost (Verdú), Itinerari 5: 3 de setembre (Maldà), Itinerari 6: 4 de setembre (Nalec).
  • Horaris dels jocs per a tots els itineraris: de les 8 del vespre fins a mitjanit.
  • Preu inscripció: 5 euros per grup (grups de màxim 5 persones).
  • Pagament amb transferència bancària al núm. de compte: ES89 0182 3194 1902 0153 7616, amb concepte: Nom del grup i nom del responsable i destinatari: Red Flavors, o bé mitjançant un Bizum al 686 801 487 (Gemma Capell).
  • Tots els itineraris són independents i diferents. Es poden participar en tants itineraris com es vulgui.
Vídeo: Noèlia Burgos Domínguez / Text: Nova Tàrrega / Foto: Red Flavors