Foment Tàrrega repartirà 12.000 euros en vals de compra, el doble respecte a l'any passat

01/12/2023

Tret de sortida a la campanya dissabte amb l'espectacle d'encesa de llums i l'estrena del nou arbre de Nadal ideat per Calidos

Foment Tàrrega, l'associació de comerços i serveis de la capital de l'Urgell, repartirà 12.000 euros en vals de compra durant la campanya de Nadal, el doble respecte a l'any passat. Ho farà mitjançant els fomentins, monedes per valor d'1 euro que pots aconseguir si compres o consumeixes als establiments adherits a l'entitat.Per aconseguir un fomentí cal presentar un tiquet de compra superior a 20 euros realitzada entre el 2 i el 30 de desembre a alguna de les botigues de Foment. Per recollir els fomentins, s'habilitarà un estand al Laberint del 18 al 23 i del 27 al 30 de desembre, d’11 a 13.30 hores i de 18 a 20 hores. Els fomentins poden bescanviar-se fins al 5 de gener de 2024.

Marc Roselló, de Foment Tàrrega, ha explicat que donaran el tret de sortida a la campanya de Nadal aquest dissabte, a 2/4 de 7 de la tarda, amb l'espectacle d'encesa de les llums de Nadal, que duu per títol Els somnis de la llum, a càrrec de l'escola de teatre Cruma a la plaça Major on s'estrenarà un nou arbre ideat per Calidos convertit en un ‘show’ de llums i música en forma de mapping led. L'alcaldessa, Alba Pijuan, ha destacat que serà un arbre “colorista i amb sorpresa inclosa, una obra d’art interactiva que captura l’esperit festiu amb una coreografia de llums sincronitzada amb melodies nadalenques”. Per fer-ho, s’ha aprofitat l’estructura de l’arbre i se n’ha renovat la imatge alhora que s’hi han instal·lat elements que puguin fer-se visibles durant el dia.

Després de l’actuació de Cruma, la benvinguda oficial a les festes culminarà amb l’encesa de totes les lluminàries de Nadal al nucli urbà, de tecnologia led de baix consum. Per quart any consecutiu, l’ajuntament assumirà de forma íntegra el cost del lloguer i instal·lació dels llums així com del corresponent consum energètic. L’enllumenat nadalenc mantindrà l’horari d’obertura implementat l’any 2022, quan es va reduir en hores d’ús per tal de contribuir en l’estalvi energètic. 

D’altra banda, la campanya comercial de Foment Tàrrega compta amb cinc eslògans acompanyats de cinc imatges diferents amb què “volem transmetre el sentiment de tradició del Nadal, diferents estats d'ànim i accions que passen durant les festes”, segons ha detallat Roselló. Els eslògans són: 'Aquest Nadal, Tàrrega està per menjar sopes', 'Aquest Nadal, Tàrrega està en forma', 'Aquest Nadal, Tàrrega està maca', 'Aquest Nadal, Tàrrega és força' i 'Aquest Nadal, Tàrrega és tradició”.

 

Un calendari atapeït

Foment Tàrrega i l’ajuntament de Tàrrega renoven la seva aliança a fi d’incentivar les compres de proximitat i dinamitzar els carrers comercials de la ciutat durant aquestes dates. Entre les diferents activitats programades destaca el concert de Fauna el divendres 15 de desembre, que presentarà la nadala del grup Segre, activitat que es complementarà  amb jocs gegants i un espai Montessori per a infants. També hi haurà la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals (del 8 al 10 de desembre), cantada de nadales a càrrec del cor de música tradicional Galindaina i Laverta el divendres 22 de desembre a la tarda pels carrers comercials de Tàrrega. Així mateix, el dissabte dia 23 tindrà lloc la festa del Tió de Guixanet (6 de la tarda, plaça Major). Cal destacar que Foment Tàrrega tornarà a posat en circulació un trenet els dies 23 i 24 de desembre i 3 i 4 de gener pels carrers comercials. D’altra banda, un any més la ciutat rebrà la visita dels patges reials els dies 3 i 4 de gener a la Cambra del Comerç (de 17 a 20 h). Completen la programació, les propostes del Parc de Nadal, la visita de l’Home dels Nassos i la Cavalcada de Reis, en les quals s’està treballant.

A més, en el marc del TempsxCures s'habilitarà un punt lúdic de servei d'acollida puntual i gratuïta per a famílies amb infants de 3 a 12 anys on podran passar una estona mentre els adults realitzat les compres. Dinamitzat per Lleure Quàlia, funcionarà els dies 2, 9, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, de 17.30 a 20.30 hores a l'Espai AireCel (carrer Sant Antoni Maria Claret, 7-9).

L'alcaldessa ha posat en valor totes les diferents activitats programades i el nou punt lúdic per facilitar que la gent passegi pel centre de la ciutat i compri.

 

Podeu consultar la programació completa en aquest enllaç

 

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)