Tàrrega desenvolupa amb èxit un curs de manteniment de via pública per a persones en situació d’atur i risc d’exclusió

04/07/2017

7 alumnes rebran aquest estiu un contracte de feina a la Brigada Municipal

La Regidoria d’Acció Social i l’Associació Alba de Tàrrega han culminat amb èxit el curs de manteniment de via pública adreçat a persones en situació d’atur i en risc d’exclusió. Aquesta formació, que s'emmarca dins el programa d’inserció SALT del consistori, ha ofert als alumnes coneixements bàsics en jardineria, arranjament de zones urbanes i magatzem. A més, i com a valor afegit, els inscrits també han rebut suport i orientació per a la recerca de feina. Al mateix temps s'han impartit sessions per a potenciar habilitats i capacitats personals que poden consolidar una ocupació laboral en el futur. A banda de les sessions teòriques s’han ofert 40 hores de pràctiques laborals a la Regidoria de Serveis Municipals de Tàrrega. La iniciativa s’ha desenvolupat mitjançant una subvenció del programa Incorpora d’Obra Social La Caixa.

Contractes de feina a la Brigada Municipal durant l’estiu

D’altra banda, també dins el programa d’inserció SALT, 7 alumnes de l’esmentat curs treballaran aquest estiu a la Brigada Municipal per a suplir els operaris de la plantilla que siguin de vacances. L’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor - coordinador de l’Àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera, han lliurat els diplomes als alumnes que han culminat amb èxit el curs de manteniment de via pública, acompanyats de representants de l’Associació Alba.

Conveni amb Cartaes per a la contractació de persones vulnerables

Paral·lelament, i emmarcat dins el mateix programa, l’Ajuntament de Tàrrega ha signat un acord pel tal que persones vulnerables, derivades des dels serveis socials, obtinguin un contracte de feina a l’empresa d’inserció Cartaes durant un període de 3 mesos. Aquestes persones també rebran acompanyament i assessorament en la recerca de feina amb l’objectiu d’incorporar-se definitivament al món laboral ordinari.

Infolleida