L’Espai La Bassa de l’Associació Alba, un dels projectes finançats amb pels Next Generation amb gairebé 1 milió d’euros

14/02/2024

Les instal·lacions compten amb 24 places llar-residència i 20 al centre de dia

La vegueria de Lleida rep una inversió de 25,9 milions d'euros del fons europeu Next Generation. La partida es destinarà a finançar 67 projectes socials a Ponent, amb l'objectiu de millorar la vida de les persones. Es tracta d’iniciatives impulsades per entitats i enfocades a un ampli ventall de ciutadans, com ara gent gran, infants i joves, persones amb discapacitat o amb malaltia mental i persones sense llar.

El gruix de la inversió social es destina a la construcció, ampliació i remodelació d'infraestructures socials. En total es construiran 3 equipaments nous i se'n remodelaran i ampliaran 9 més. Dins d'aquest últim bloc de remodelació d'equipaments destaca la residència per a gent gran 'BonÀrea' a Guissona o la inversió de 900.000 euros que ha rebut la Fundació Alba per enllestir les obres de l'Espai Comunitari la Bassa, a Sant Martí de Riucorb, que disposarà de 24 places residencials per a persones amb discapacitat, un centre de dia i diversos serveis per donar suport a la gent gran que viu a la Vall del Cor

L’Espai comunitari la Bassa de Sant Martí de Riucorb està plantejat per donar resposta a les necessitats del territori amb una mirada comunitària. Després de rebre aquesta inversió de gairebé 1 milió d’euros del fons Next Generation, l’Associació Alba treballa per estrenar l’equipament durant la primera meitat d’aquest any, concretament al mes de juny.

Les instal·lacions compten amb 24 places llar-residència on està previst que s’hi traslladin 19 persones amb discapacitat intel·lectual que ja viuen a altres llars que l’entitat té a Tàrrega. També es disposarà d’un centre de dia per a gent gran i diversos serveis d’atenció a domicili.

Ja està prevista una segona fase de construcció on es projecta un altre edifici, una segona llar per a persones grans, que té un pressupost d'1,3 milions.

Noèlia Burgos Domínguez