L'Escola d'Art Ondara forma futurs muralistes amb mestres de prestigi internacional

23/06/2025

Guillem Font i Ivan Egea, artistes amb projecció mundial, imparteixen docència al cicle formatiu d'Art Urbà de Tàrrega, aportant experiència real i coneixements professionals a l'alumnat

L'Escola d'Art Ondara de Tàrrega ofereix als estudiants del cicle formatiu de grau mitjà d'Art Urbà una formació d'alt nivell gràcies a la participació de dos professionals de renom internacional com a docents: Guillem Font i Ivan Egea. Aquests artistes, que desenvolupen activament la seva carrera com a muralistes arreu del món, comparteixen diàriament els seus coneixements i bagatge professional a les aules, fet que enriqueix notablement l'experiència educativa dels alumnes.

Segons afirma Jeroni Martínez, coordinador del cicle, "És imprescindible que el professorat que imparteix aquest cicle, sobretot els mòduls troncals, sigui de l'especialitat 819, que és la que correspon a Revestiments murals, i que exerceixi l'ofici de muralista en actiu, perquè aporta un valor afegit i alhora és necessari per a una formació de qualitat". Martínez remarca que aquesta formació abasta tècniques diverses, "des de les més tradicionals com l'estucat i el trencadís fins a les més modernes amb esprais i altres especificitats com el control de trames, la paleta cromàtica o el control de plataformes elevadores".

El cicle d'Art Urbà, iniciat el curs 2022/23, ha format ja més de cinquanta alumnes amb dues promocions graduades. La bona acollida a Tàrrega i poblacions properes ha permès als estudiants treballar en projectes reals, element que el coordinador considera "clau per als futurs artistes".

Perfils professionals d'alt nivell

Guillem Font, barceloní establert a Tàrrega fa dos anys, compagina la seva trajectòria artística amb la docència. Va iniciar-se com a il·lustrador autònom als 16 anys i va viure una dècada a Ciutat de Mèxic, on va completar la seva formació en Belles Arts i va descobrir la seva passió pel gran format. Els seus murals, caracteritzats pel predomini d'escales grises i monocromies, es poden contemplar en països com Estats Units, Alemanya, Itàlia, el Marroc, Bèlgica, Àustria i Bulgària. Les seves creacions busquen reconnectar les comunitats locals amb el seu patrimoni natural, reflexionant sobre la pèrdua progressiva de color als ecosistemes degut a l'impacte humà.

Per la seva banda, Ivan Egea, natural d'Arbeca i llicenciat en Belles Arts, treballa amb la seva parella Estitxu Julián sota el nom artístic de Pangoico. Tot i tenir formació d'escultor, actualment es dedica principalment als murals de gran format. El seu projecte més destacat consisteix a il·lustrar refranys populars amb una estètica contemporània i divertida, amb l'objectiu de crear un refranyer popular il·lustrat en diferents municipis catalans. Han participat en festivals com el Gargar de Penelles, el Torrefarrera Street Art i han realitzat murals a Torrebesses. Aquest estiu tenen previst participar al festival Cruïlla de Barcelona i al Menorca Street Art Festival.

Infolleida