L’Associació Alba impulsa un Programa de Voluntariat per a joves a l’estiu

23/06/2017

L’objectiu del programa és fomentar el voluntariat entre els joves com a eina de transformació social

En els darrers anys ha crescut la demanda de joves que truquen a l’Associació Alba per a poder realitzar-hi un voluntariat durant els mesos d’estiu. L’any passat van passar-hi 14 nois i noies i un total de 28 durant tot l’any. Per aquest motiu l’entitat ha decidit impulsar un projecte propi de voluntariat anomenat “Amics” on ofereix a joves d’entre 14 i 17 anys la possibilitat de formar-se a través dels valors del voluntariat i com a eina de transformació social. 

Els continguts del programa s’estructuren setmanalment i consten d’una formació d’iniciació al voluntariat on els joves podran fer una descoberta d’entitats que treballen amb voluntariat, també es tocaran temes de drets i deures o de valors vinculats al món del voluntariat.Durant la setmana també es realitzaran tallers en anglès liderats pels voluntaris europeus d’Alba per conèixer iniciatives de voluntariat internacional.També es comptarà amb la participació devoluntaris en actiu que explicaran la seva experiència i donaran consells als joves que volen iniciar-se en aquesta experiència.

I finalment, durant tota la setmana s’aniran fent “tastets” d’experiències de voluntariat en diferents serveis de l’Associació Alba, però també en d’altres entitats de Tàrrega. Els joves podran compartir estones amb persones del Centre Ocupacional i organitzar activitats; col·laborar a l’obrador de galetes o participar de les activitats de lleure de les persones que viuen a les llars residència. El programa també contempla diferents activitats de lleure i oci pels joves participants.

Aquesta nova iniciativa començarà el 3 de juliol i tindrà un cost de 15€ setmanals.

Infolleida