La consellera Ester Capella anuncia a Bellpuig la redacció de l'estudi de la variant entre Belianes i Vilanova de Bellpuig

21/11/2023

Permetrà descongestionar el trànsit que actualment passi per l'interior del municipi

La consellera de Territori, Ester Capella, va anunciar divendres a Bellpuig que aquest mes de novembre es comenci la redacció de l’estudi del projecte de la variant que es construirà entre Belianes i Vilanova de Bellpuig, és a dir, entre les carreteres LP-2015 i C-233, després que aquest fos adjudicat el passat estiu. 

L’ajuntament ha rebut molt positivament la notícia ja que “aquest trànsit s’ha fet insostenible i a conseqüència del mateix, el ferm es veu malmès sovint i les actuacions que s’hi fan tenen poca durada, a més de la perillositat del mateix”.

La Generalitat preveu que l’estudi estarà enllestit l’estiu del 2024 quan el ple de l’ajuntament l’hauria de ratificar per tal que el govern català pugui incorporar una partida als pressupostos i així dur a terme el projecte de construcció de la variant. 

Un altre dels temes tractats amb la consellera Capella, ha estat la necessitat de disposar de més sòl industrial a Bellpuig per a l’ampliació de les empreses actuals i la implantació de noves empreses. En aquest sentit, Capella s’ha compromès a treballar per aconseguir desencallar la situació.

Segre - Nova Tàrrega / Foto: Ajuntament de Bellpuig