Joves d’arreu de Catalunya recuperen el safareig d’Almenara Alta en un camp de treball

29/06/2017

En els darrers cinc anys, la demanda d’aquestes activitats ha experimentat un important creixement

Almenara Alta, al municipi d’Agramunt, acull per primera vegada un dels camps de treball que gestiona l’Associació Alba, a través del seu projecte educatiu Quàlia, i en el qual hi participen 25 joves vinguts d’arreu de Catalunya. Durant dues setmanes els participants treballaran desenrunant un antic safareig, a més de recuperar l’espai de la Roca de la Delfina, un indret amb una llegenda que els joves coneixeran i en prepararan un obra de teatre.

En els darrers cinc anys, la demanda dels camps de treball ha experimentat un increment important, i és que aquesta alternativa d’educació en el lleure que promou la Direcció General de Joventut és una de les opcions més sol·licitades pels joves que busquen un projecte de servei a la comunitat relacionat amb la conservació del patrimoni, el coneixement de la cultura i el territori, o l’arqueologia.  

Els participants al camp de treball, nois i noies de 14 a 17 anys, destaquen que els aspectes que més els hi agraden són el companyerisme, la convivència i les activitats que realitzen. 

La demarcació de Lleida acull durant aquest estiu 15 camps de treball, cinc dels quals són internacionals, nou catalans, i un per a joves procedents de totes les comunitats autònomes.

Francesc García