Gelicios revoluciona el mercat amb gelats artesans a Tàrrega

23/06/2025

L'empresa ofereix 35 varietats elaborades amb fruita de proximitat i aposta per la personalització dels sabors amb l'objectiu de convertir-se en referent català

La nova gelateria artesana Gelicios s'ha establert a Tàrrega de la mà dels emprenedors locals Gerard Gual i Xavier Robinat, oferint una proposta innovadora basada en la fruita natural i de proximitat. El negoci, que va començar a funcionar fa només dos mesos després que els seus propietaris adquirissin un obrador a l'avinguda Ondara, ja compta amb una oferta de 35 sabors diferents i destaca per la seva aposta decidida pels ingredients naturals i el procés d'elaboració artesanal.

Els fundadors de Gelicios s'han format en tècniques d'elaboració de gelats tant a Espanya com a Itàlia abans d'iniciar aquesta aventura empresarial. "La matèria primera és natural i el procés d'elaboració és totalment artesanal, fet que fa que els nostres gelats tinguin menys aire i siguin més densos i això es nota en la cremositat", explica Gerard Gual, qui també revela que "per cada cubeta de 2,5 quilos de gelat, utilitzem un quilo de fruita". Aquesta proporció garanteix la intensitat del sabor i la qualitat del producte final.

Personalització i control de qualitat

Un dels trets diferencials de Gelicios és la possibilitat que ofereixen als clients de crear sabors exclusius. "Oferim als nostres clients la possibilitat de personalitzar en exclusiva els seus gelats, en aquest sentit ja hem creat un gelat d'alfàbrega amb gingebre i un altre de gamba roja", destaca Gual. A més, l'empresa controla tot el procés productiu: "Tanquem el cercle, des de la fabricació, a l'emmagatzemament i la distribució, per garantir tot el control del procés i, sobretot, evitar que es trenqui la cadena de fred", afegeix.

Els sabors més populars

Entre l'àmplia oferta de Gelicios, els productes que més acceptació tenen són els sorbets de fruita, especialment els de mango, poma i pera. També destaquen creacions més elaborades com el gelat d'acerolada (amb pastanaga, taronja, llimó i llima), el de tiramisú sense gluten o el de formatge amb figues i ametlles torrades. Els gelats amb un toc d'alcohol també formen part de les especialitats més sol·licitades, sent el sector de la restauració el seu principal client actualment.

L'empresa targarina té com a objectiu esdevenir un referent en el sector dels gelats artesans a Catalunya en el termini d'un any, consolidant la seva filosofia basada en la proximitat, la qualitat i la personalització dels sabors.

Infolleida