Èxit de participació als casals municipals d'estiu de Tàrrega, que apleguen 170 infants de 3 a 12 anys d’edat

10/07/2019

Amb activitats i tallers agrupats sota l’Esplai Esprai, una iniciativa del consistori gestionada per Quàlia, àrea de projectes educatius del Grup Alba

Tàrrega desenvolupa aquests dies amb èxit de participació els seus casals municipals d’estiu, coneguts com Esplai Esprai i adreçats a infants de 3 a 12 anys d’edat. Aquesta iniciativa lúdica i pedagògica aplega enguany 170 nens i nenes, xifra similar a la registrada l’any passat. Les activitats i tallers s’imparteixen fins al 9 d’agost a les aules de l’escola Maria Mercè Marçal. L’Ajuntament de Tàrrega ha adjudicat de nou la gestió de l’Esplai Esprai a Quàlia, àrea de projectes educatius del Grup Alba. Els infants inscrits es distribueixen en dos grups: el Casalet (de 3 a 7 anys) i el Casalot (de 8 a 12 anys), conjugant pedagogia i lleure. D’uns anys ençà, l’Esplai Esprai de Tàrrega també compta amb infants discapacitats, fomentant així la integració social.

Un equip de monitors titulats i amb experiència en l'educació s’encarreguen de dinamitzar l’Espai Esprai dissenyant una programació que du per nom “El món dels qualis”, basada també en la descoberta de l'entorn. L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, i el regidor de Ciutadania, Educació, Treball i Esports, Xavier Rossell-Aparicio , han visitat avui l’Esplai Esprai i han tingut ocasió de conversar amb infants, monitors i monitores. L’alcaldessa ha valorat molt positivament l’alta participació i ha destacat els valors de convivència i cohesió en què es basen les activitats dels casals.

Casal Estiu Esport, amb una seixantena de participants
Paral·lelament, la capital de l’Urgell també desenvolupa amb Quàlia una nova edició del Casal Estiu Esport, dirigit a infants de 6 a 12 anys. Les activitats prenen com a eix els valors i la convivència que transmet la pràctica de l’esport. El Casal Estiu Esport, que s’imparteix fins al 26 de juliol, aplega una seixantena de participants, una de les xifres més altes dels últims anys. Entre les propostes també figuren excursions, gimcanes i aventures.

Infolleida