Enfoc organitza un cicle de dinars amb empresaris per parlar sobre la salut mental a l'empresa

02/06/2017

Durant el segon dinar es va presentar l’experiència de l’empresa MolTacte, una cadena d’Outlets on els treballadors són persones amb algun tipus de problemàtica en salut mental

L’Associació Alba, a través del seu programa ENFOC, ha impulsat un cicle de dinars dirigits a empresaris del territori per promoure la salut mental entre els treballadors. “Ingredients per a una empresa saludable” persegueix objectius tant importants com ara aconseguir la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental, i conscienciar als empresaris de la importància de vetllar per la salut mental dels seus treballadors, afavorint entorns amb relacions laborals saludables.

Durant el segon dinar es va presentar l’experiència de l’empresa MolTacte, una cadena d’Outlets on els treballadors són persones amb algun tipus de problemàtica en salut mental.

La iniciativa, finançada per Obertament i Obra Social “la Caixa”, està dirigida a un grup de 15 empresaris i també compta amb la participació de professionals de l'entitat, així com persones que viuen o han viscut situacions relacionades amb la salut mental.

L’OMS estima que a l’any 2020 la depressió serà la segona causa més important d’incapacitat, i és que actualment ja ho és entre el grup d’edat entre els 15 i els 44 anys. A Europa, les sol·licituds d’incapacitat relacionades amb  l’estrès i els problemes de salut mental en el treball han anat en augment.

Infolleida