El fotògraf lleidatà Luca Feller col·labora amb la nova campanya del Programa Noves Oportunitats Lleida

23/05/2018

Es basa en el testimoni d'èxit de 4 joves que van participar-hi l'any passat

La Asla, el Mohamed, la María i l'Adrià són els 4 joves de Lleida, Balaguer i Tàrrega protagonistes de la campanya que el programa Noves Oportunitats Lleida ha ideat per a buscar joves per aquesta propera edició. Tots ells van participar l'any passat al programa realitzant un procés d'orientació i formació personalitzats que els ha permès aconseguir una feina o bé tornar a estudiar.

El fotògraf i instagramer lleidatà Luca Feller (Patxi Pérez) ha realitzat a les diferents poblacions on s'imparteix aquest programa, una sessió de fotos als diferents joves escollits. El material de les sessions s'utilitzarà per a la campanya de difusió realitzant cartells, díptics i un vídeo promocional.

A través d'aquesta campanya volen explicar la seva història personal als joves i animarlos a passar a l'acció. "Jo abans era el que es diu popularment una Ni-Ni i gràcies al programa Noves Oportunitat vaig descobrir que podia fer alguna cosa i estudiar per aconseguir una feina" explica la María Jiménez de Balaguer. L'Adrià Franco és de Tàrrega i gràcies al programa es va treure un certificat de professionalitat. Actualment treballa com a peó de magatzem i explica que "el programa m'ha ajudat a fer un canvi personal, a tenir rutines i a assumir responsabilitats. També a deixar mals hàbits com el tabac. Sort que durant el programa tenim un tutor que ens acompanya i ens ajuda quan estem desmotivats".

Per la seva banda, el fotògraf i instagramer Patxi Pérez, conegut a les xarxes per Luca Feller, ha estat el responsable de fer les sessions de fotos als 4 joves que s'han prestat a donar la seva imatge per la campanya i s'ho han passat d'allò més bé davant de la càmera i sent els protagonistes per un dia. "M'he quedat sorprès de la soltura i la naturalitat que tenen aquests joves, estan acostumats a fer-se fotos i a mostrar-se davant de la càmera. Crec que aquesta espontaneïtat i el fet que siguin persones i testimonis reals pot ajudar a que els joves se sentin identificats i arribi el missatge de "Si jo he pogut, tu també podràs!", ha explicat Luca Feller.

A través de les xarxes socials, especialment Instagram, es farà difusió de la història personal d'èxit dels 4 joves amb l'objectiu d'interpel·lar als joves que actualment no estan ni estudiant ni treballant i que a través del programa se'ls pot oferir una nova oportunitat formativa i laboral. Una de les dificultats principals amb què es troba el programa és la detecció d'aquests joves que es troben fora del circuit educatiu. Per això s'ha pensat en una campanya amb la que els joves es puguin sentir identificats.

El Programa Noves Oportunitats Lleida s'adreça a joves de 16 a 25 anys que no treballen o que han abandonat els estudis i no compten amb cap certificat acadèmic. A través del programa se'ls prepara per accedir al cicle de grau mig o a obtenir un certificat professional per a trobar feina.

L'any passat es van orientar a un total 565 alumnes a tot Lleida i 272 van acabar participant en la totalitat del programa finalitzant el Procés d'orientació i elaborant el seu Pla Professional i Vital. 316 joves van realitzar accions formatives de competències bàsiques i transversals; 174 joves van cursar un Certificat de professionalitat o una formació a mida; 136 van realitzar formacions específiques per a retornar al sistema educatiu preparantse per les proves d'accés a Grau Mig.

El programa Noves Oportunitats Lleida, està impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i dins del programa Garantia Juvenil. A la província de Lleida està gestionat per la UTE Noves Oportunitats formada per 10 entitats socials, centres formatius i empreses d’inserció: Centre Tècnic Ilerdense, Reintegra, Talma, Inlingua Lleida, Sant Joan de Déu d’Almacelles, Acser, Ilersis, Prosec, New School II i Enfoc (els serveis formatius de l'Associació Alba).
Infolleida