Castellserà estrenarà una nova fira dedicada a l'horticultura

22/01/2018

Serà el pròxim 21 i 22 d'abril

La regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Castellserà ha preparat per aquest 2018 la primera edició de la fira d’horticultura que ha titulat "Viu l’hort!".

Des de l’Ajuntament feia anys que s’estava pensant en una fira que pogués estar vinculada al territori i que fos única o si més no que estigués poc representada a la província de Lleida. L’any passat va sorgir la idea que es veurà materialitzada aquest proper mes d’abril.

Ara mateix els horts són una activitat molt popular no només entre la gent gran sinó també entre la gent jove i per tant, és una bona oportunitat engegar una fira que parli molt concretament de l’horticultura i tot el que l’envolta.

La fira estarà clarament encarada a particulars amb la idea que després de la visita surtin amb ganes de fer un hort a casa i sobretot amb idees noves, clares i tots aquells que tenen dubtes o no han fet mai un hort sàpiguen com començar. Amb un objectiu a llarg termini de consolidar-la com a fira de referència en el món de l’horticultura.

Més enllà de tots els expositors que esperem que omplin el pavelló municipal, hi haurà un seguit d’activitats ben variades que faran dels dos dies una oportunitat per conèixer l’horticultura i Castellserà. Destacaran conferencies sobre les llunes i la seva influència amb l’horticultura, el compostatge, la poda, horticultura ecològica, i també sobre les herbes aromàtiques i medicinals que poden completar un hort entre d’altres. Així mateix hi haurà també tallers per als més petits i per als més grans sobre com plantar, com fer cavallons o fins i tot com regar un hort així com activitats complementàries de tot tipus, amb la voluntat d’arribar al major ventall de públic possible.

La fira es desenvoluparà a la zona esportiva, tant a dins com a fora del pavelló municipal, amb la idea d’aprofitar tots els serveis que hi ha a la zona. No es descarta però, ampliar activitats a la resta del municipi, com ara exposicions.

La fira compta amb un pressupost inicial de 10.000 euros i de moment podem presentar el cartell i la imatge de la fira. Durant aquesta setmana s’obriran les xarxes socials de la fira per poder anar fent ressò i també les inscripcions als expositors que es tancaran el 29 de març. De moment tota la informació està a la pàgina web www.firahorticultura.cat

Per altra banda es treballarà perquè hi hagin unes jornades agrícoles com a acte previ a la fira i també perquè durant l’any es programin diverses xerrades i actuacions per mantenir viu l’esperit de la fira tot l’any, tenint en compte que no només hi ha horts durant els mesos d’estiu sinó també els d’hivern. També s’ha parlat amb l’escola per mirar de vincular diverses activitats abans i després de la fira, amb molt bona predisposició del claustre de professors així com també s’ha creat una comissió de treball per tal d’aportar idees i poder organitzar la fira que té la voluntat que la gent del poble se la faci seva i tothom que vulgui se’n pugui sentir partícip.

Infolleida