Aspid inicia una campanya per prevenir els accidents de trànsit a l’Urgell

10/11/2023

Està previst que hi participin un centenar de joves que estudien ESO a instituts de la comarca

Aspid ha iniciat aquesta setmana una campanya de prevenció dels accidents de trànsit adreçada a joves estudiants d’ESO a l’Urgell. La iniciativa té l’objectiu sensibilitzar els joves amb la finalitat que desenvolupin comportaments responsables, adoptin actituds de prudència i prenguin les mesures de seguretat necessàries en conduir un vehicle de motor i en practicar activitats esportives o de lleure que comportin un risc. Es preveu que el projecte, que es desenvolupa en col·laboració amb els instituts d’educació secundària, arribi a un centenar d’estudiants, tot i que encara queda algun centre docent per confirmar. 

Les properes dues sessions es portaran a terme el dia 15 de novembre a l'institut Ribera del Sió d'Agramunt. Ahir dimecres ja es van fer tres sessions a l’institut Costafreda de Tàrrega, a l'institut Ribera del Sió d'Agramunt i a la Unitat d'Escolarització Compartida de Tàrrega.

Les sessions de sensibilització, d’uns 50 minuts de durada, compten amb la participació de col·laboradors i testimonis d'Aspid, que expliquen la seva experiència. L’objectiu és que aquests testimonis, persones que han patit en primera persona un accident de trànsit amb greus seqüeles, expliquin la seva experiència personal, i que alhora exposin les principals causes d’accidentalitat i com es poden evitar, a més d’aportar dades i estudis que donen rigor als aspectes abordats.

Durant els anys 2022 i 2023 Aspid ha desenvolupat campanyes contra els accidents de trànsit a la ciutat de Lleida, a la Noguera i a l'Alt Urgell, les quals han comptat amb la participació de 435 joves.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega) / Foto: Aspid