El Ple de Tàrrega aprova per unanimitat el nou conveni per ampliar i remodelar el Centre d'Atenció Primària

01/07/2022

També s'ha donat llum verda a propostes relacionades amb la construcció d’un nou edifici del Consell Comarcal de l’Urgell

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat en sessió ordinària del Ple un nou conveni per ampliar i remodelar el Centre d’Atenció Primària (CAP) de la localitat. L’acord de col·laboració, que ahir dijous 30 de juny va rebre llum verda per unanimitat, contempla una revisió a l’alça del cost d’execució del projecte, que augmentarà un 30%. Així, la inversió ascendirà finalment a més de quatre milions d’euros. El calendari també s’ha hagut de replantejar i es preveu que les obres surtin a licitació durant la tardor vinent. A banda del consistori targarí, l’acord interadministratiu inclou la Diputació de Lleida (que sufragarà la totalitat de la despesa), el Servei Català de la Salut i l’Institut Català de la Salut (aquesta empresa pública s’ha sumat al conveni per encarregar-se dels tràmits de licitació i execució dels treballs).

El projecte, ja redactat, fixa l’ampliació del complex i la reestructuració de l’edificació existent per modernitzar en el seu conjunt les instal·lacions actuals del CAP. Això es traduirà en la disponibilitat de més consultes per l’atenció primària i especialitats mèdiques. Així mateix, es potenciaran els espais dedicats a l’atenció d’emergències, la salut mental d’infants i adults i les drogodependències. També s’adequarà l’espai d’aparcament i es dotarà una zona verda. L’actual edifici del CAP de Tàrrega fou inaugurat l’any 1992.

Nou edifici del Consell Comarcal de l’Urgell
Els grups municipals també van votar favorablement per unanimitat la categorització com a sistema d’equipaments d’una finca de 242 metres quadrats situada a la cantonada de la plaça de les Nacions sense Estat i el carrer de la Vilanova. El Consell Comarcal de l’Urgell és el titular del solar i hi construirà un nou edifici destinat a serveis socials, donant així solució a la manca d’espai que l’ens pateix actualment. En aquest sentit, el Ple també va acordar la bonificació del 90% de l’Impost de Construccions i Obres (ICIO) en relació a l’execució de l’esmentat projecte.

Així mateix, va prosperar per unanimitat una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per adaptar els polígons industrials de Llevant i la Canaleta (dues illes en el segon cas) a l’actual demanda per implantar activitats comercials i de serveis. D’aquesta forma, s’incrementen els percentatges d’ocupació màxima dels usos compatibles de caràcter comercial.

Modificacions de pressupost per a noves inversions
D’altra banda, en relació a l’àrea de Finances, van aprovar-se dues modificacions de pressupost per fer front, majoritàriament, a diverses inversions. Així, en la modalitat de suplement de crèdit, s’han consignat 145.000 euros a pavimentacions de vials; 55.000 euros a la compra de l’immoble conegut com Cal Calçada al nucli antic (per completar el projecte de la casa-museu dedicada a Manuel de Pedrolo); 31.500 euros a la reforma de la comissaria de la Policia Local; i 15.000 euros per fer lavabos adaptats al Centre d’Entitats.

En paral·lel, es van donar d’alta noves partides de les quals destaquen 100.000 euros destinats a la pista d’atletisme; 62.260 euros a la campanya de bons de Promoció Econòmica per incentivar les compres; 22.000 euros a la 2a fase de neteja de la llera del riu Ondara; o 14.184 euros que serviran per senyalitzar la Ruta Literària de Pedrolo. Bona part d’aquestes quantitats se sufragaran mitjançant romanents de tresoreria. Van votar a favor ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) mentre que Junts per Tàrrega es va pronunciar en contra.

VÍDEO: Noèlia Burgos Domínguez | TEXT: InfoLleida