Tornabous denuncia el 'turisme d'escombraries' procedent d'Agramunt

11/02/2022

El municipi detecta un increment substancial de la brossa dipositada a la Guàrdia d’Urgell

Tornabous ha dit prou. El municipi ha detectat un increment substancial de les escombraries dipositades a la Guàrdia d’Urgell gairebé un any després de l’entrada en servei de la recollida porta a porta parcial a Agramunt. És el que es coneix com a turisme d’escombraries.

L’alcalde, David Vilaró, va afirmar que “estem preocupats” i va lamentar que “repercuteix en les arques municipals i en els veïns”. Com a mesura dissuasiva fins que el consell apliqui el sistema d’Agramunt a tot l’Urgell, han penjat cartells als contenidors informant que són d’ús exclusiu dels veïns i plantegen modificar la ubicació dels contenidors. Puigverd i Preixens també van optar per la mateixa solució després de tenir aquest problema en els primers mesos d’implantació del servei a la capital del Sió.

L’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, va dir que és conscient de la situació i va assenyalar que la clau és “fer pedagogia i un seguiment dels usuaris per comprovar que entrin al circuit i, en cas que no ho facin, aplicar-los l’ordenança” (cartes d’avís i, més endavant, una sanció). Fernàndez també va apuntar que quan el sistema arribi a tot l’Urgell, el problema s’acabarà encara que va dir que podria traslladar-se a comarques veïnes.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)