Tàrrega prepara una nova edició del Carnaval amb l'ambició d'arribar als 1.200 participants

20/01/2023

Com a novetat, la festa incorpora un aquelarre de màscares

Tàrrega prepara una nova edició del Carnaval, en què targarines i targarins sucumbiran als, fins ara, pecats prohibits de la Tàrrega Infernal. Sota el lema 'Assaborim el pecat', sa Majestat i tota la seva banda d'esbirros revolucionaran la ciutat del 16 al 19 de febrer amb un seguit de propostes que insten a la ciutadania a deixar-se seduir per la malícia i gaudir de totes les delícies prohibides que ens fan deler.

De tornada després de la pandèmia, després d’haver parat un any per repensar les idees i renegociar acords de col·laboració, la Comissió Carnestoltes de l'Associació Agrat torna a ser l’organitzadora d'aquest esdeveniment que compta amb el suport de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega, Agenta, Foment Tàrrega i el Centre Cultural. La festa ha tingut un gran creixement en els darrers anys i ha situat Tàrrega com una de les ciutats catalanes amb més participació en el Carnaval. L’activitat vol tornar als nivells de participació prepandèmia, en què a l'edició 2019, més de 1.200 persones i 65 comparses diferents van participar en la multitudinària rua que va omplir els carrers de la capital de l'Urgell.

El tret de sortida es donarà el dijous al matí, amb el Carnaval Infantil de la mà de CRUMA, que enguany fa un pas més enllà assolint una fita històrica: reunir en un mateix punt tots els alumnes de les escoles de Tàrrega, 2000 nenes i nens! Mitjançant un espectacle de gran format, coneixeran al Gris, un personatge avorrit i enfadat que ha
segrestat la Toltes per poder ser el rei del Carnestoltes. Però no compta amb els Poca-soltes, tots els infants de Tàrrega, que es trobaran per alliberar a la Toltes i recuperar una festa plena de colors. Al vespre les tietes targarines sortiran pels carrers del centre amb les seves millors gales a la recerca de les aromes de Montserrat, per fer gana i celebrar el tradicional sopar i ball de dijous llarder al bar-restaurant Exquisit, a càrrec del Centre Cultural.

Divendres a la nit, se celebrarà per primer cop en la història del carnaval targarí un aquelarre de màscares, amb la intenció que hom pugui romandre en el més absolut anonimat per realitzar i satisfer els seus desitjos prohibits! Cal que els assistents vinguin proveïts d’una màscara per poder pecar sense deixar empremta. Els grans Hidrogel Sessions ens ajudaran a entrar en calor amb el seu show més hot i ens presentaran el TTV i la Malfargada, les dues noves figures del carnestoltes de Tàrrega que arriben trepitjant fort. Per finalitzar l’aquelarre es reprendrà la clàssica pujada del burro al campanar, per donar pas a una nit de descontrol, desenfrè i secretisme al carrer dels Capellans.

El dissabte al matí, el jurat del carnestoltes premiarà el millor balcó. Com a novetat, enguany plantegem un concurs de balcons a les xarxes. Engalana el teu balcó, fotografia’l i puja la foto a Instagram amb el hastag #CarnavalTàrrega. Si no tens temps de guarnir el teu balcó compra el domàs del Carnestoltes Tàrrega a la botiga del Museu Comarcal. Pel que fa a la rua del dissabte, com en els darrers anys, l'inici serà des del pàrquing de l'estació de trens, on rebrem Sa Majestat el Rei Carnestoltes amb tots els honors i gemecs. La rua finalitzarà a la Plaça Major de la ciutat, on s’oferiran en sacrifici els regidors del nostre consistori com a ofrena, per a què el rei pronunciï el sermó més prohibit censurat i desitjat.

En acabat, la comitiva reial i el seu seguici es dirigirà al Club Natació a sopar per menjar fins a rebentar. Els tiquets del sopar estaran disponibles a www.agratickets.cat a partir del diumenge, 29 de gener a les 20:00h. Es podran comprar tiquets fins que s'exhaureixin. Després de sopar i amb els ritmes pagans BatBatuka, caminarem fins al Mercat de les Delícies per revelar el gran misteri del carnestoltes: els premis. Posteriorment i sota els llum de neó i amb làtex a les butxaques sucumbirem ara si, sense treva als plaers de la nit, amb una orgia infernal plena d’excessos i luxúria que serà recordada durant segles. Però la cosa no acaba aquí, i és que aquest anirem en processó al castell per esmorzar xocolata, sardines i efervescents diversos.

A partir del Diumenge, 29 de gener, al portal web de www.carnestoltestarrega.carrd.co hi haurà disponible tota la informació necessària i les inscripcions a tots els sopars, rues i activitats d'aquest Carnestoltes 2023. Tothom que ho vulgui, pot participar al concurs d’Instagram pujant una imatge a les xarxes amb el hastag #CarnavalTarrega. Premis i bases del concurs a la web del Carnaval.
InfoLleida