Recuperar conreus abandonats, un dels objectius de l’Agenda Rural

21/09/2022

Es facilitaran a aquelles persones que no tenen explotacions agràries per fomentar el relleu generacional

Del total de 947 municipis de Catalunya, més del 62,6% tenen una població que no supera els 2.000 habitants i, dins aquest percentatge, un 35% no supera el llindar de població de 500 habitants. Amb l’objectiu de superar les problemàtiques associades amb els municipis rurals, l’Agenda Rural ja ha presentat a la vegueria de Lleida diverses propostes com la de construir noves llars d’infants. L’últim punt que s’ha donat a conèixer és un nou decret per regular les terres agrícoles i ramaderes que estan en desús, per facilitar-les a aquelles persones que no tenen explotacions agràries i fomentar el relleu generacional.

Recuperar conreus abandonats per frenar el despoblament. Aquesta és una de les iniciatives que recull l’Agenda Rural i que s’ha presentat aquest dimecres a Belianes.

L’Agenda Rural inclou 892 accions que serviran per garantir les condicions de vida i desenvolupament als pobles petits a través de la diversificació econòmica.

A municipis com Belianes, d’uns 500 habitants, ja s’ha creat una nova escola bressol per a cinc infants.

D’aquesta manera, l'Agenda Rural de Catalunya ha d'esdevenir un element clau per planificar les polítiques d'equilibri i cohesió territorial del país.

Noèlia Burgos Domínguez