L'Urgell posa en valor el talent femení pel 8-M amb vídeos curts d'emprenedores de la comarca

01/03/2022

També organitza tallers de contes per la igualtat de gènere

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Urgell, gestionat des del consell comarcal, vol posar en valor el talent femení pel 8 de març amb vídeos curts d'emprenedores de la comarca. Sota el lema 'Dones de l'Urgell, dones amb empenta!', els vídeos, que es difondran durant aquest mes a les xarxes socials de l'ens comarcal, mostraran les potencialitats de dones emprenedores que viuen i treballen al món rural desenvolupant diverses tasques. Els vídeos volen visibilitzar la feina que realitzen aquestes dones en els àmbits del turisme i els productes de proximitat, entre altres, construint així un canvi de paradigma amb la mirada posada en la plena igualtat d'oportunitats entre dones i homes.

D'altra banda, el SIAD també organitza una trentena de tallers de contes per la igualtat de gènere entre els gairebé mig miler d'alumnes de 2n de Primària dels centres educatius de l'Urgell. L'objectiu d'aquests, que es duen a terme en coordinació amb els Serveis Educatius de la comarca, és difondre els valors del respecte, la no violència i la igualtat de gènere amb les històries de L'Artur i la Clementina, la Rosa Caramel i Quan les nenes volen alt. 

Les dues accions pretenen seguir treballant a favor de la igualtat de gènere i per eliminar estereotips sexistes a la vegada que volen lluitar contra la discriminació i combatre les violències masclistes derivades de les desigualtats de gènere. 

Les actuacions compten amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i  amb els Fons del Pacto de Estado del Ministeri d’Igualtat.  

Segre-Nova Tàrrega / Foto: Consell Comarcal de l'Urgell