L'acusat de violar i maltractar la dona i d'abusar de la filla a l'Urgell, va dir que les mataria, segons les víctimes

24/11/2021

Declaren que les va amenaçar amb estavellar el cotxe, de cremar la casa amb elles dins i les va intimidar amb un ganivet

L'acusat de violar i maltractar la dona i d'abusar de la filla a l'Urgell també va dir que les mataria, segons han declarat les víctimes aquest dimecres al judici celebrat a l'Audiència de Lleida. Mare i filla han explicat que en una ocasió, quan anaven en cotxe per l'autovia, amb l'altre fill, l'home circulava molt ràpid mentre cridava i les insultava i va amenaçar amb estavellar el vehicle. Una altre dia, han afegit, els va dir que cremaria la casa amb elles dins i en una altra ocasió, després de fuetejar amb la mànega de la piscina tant la nena com el germà, va amenaçar els dos menors i la mare amb un ganivet. La Fiscalia demana 24 anys i mig de presó per dos delictes continuats d'agressió sexual i un de violència en l'àmbit domèstic.

L'acusat, de 35 anys i nacionalitat marroquina, es troba ingressat en un centre penitenciari des del setembre del 2020,després de ser condemnat per tercera vegada per maltractaments a la dona. Ara s'enfronta a una quarta condemna ja que, segons el ministeri públic, entre els anys 2010 i 2019, l'acusat va obligar la seva esposa a mantenir relacions sexuals de forma violenta, arribant a pegar-li de forma reiterada. A més, segons la Fiscalia, l'octubre del 2019 i davant la negativa de la dona de mantenir relacions, l'home va anar a l'habitació de la filla, que aleshores tenia 13 anys, i li va fer diversos tocaments de caire sexual. "Em penedeixo d'haver-li dit que no però mai pensava que faria el que va fer. Vaig sentir un crit i el vaig trobar a sobre de la meva filla", ha declarat la dona visiblement afectada. Arran d'aquells fets, la menor va explicar que els tocaments es venien repetint al menys des que tenia 11 anys i que en algunes ocasions l'acusat utilitzava la violència per fer-los.

Així ho han explicat mare i filla al judici que s'ha fet aquest dimecres a l'Audiència de Lleida. L'home, en canvi, ha negat els fets. Ha assegurat que mai ha tocat de manera lasciva la nena i que mai ha obligat la dona a mantenir relacions sexuals. També ha negat haver-les colpejat ni amenaçat i només ha reconegut haver discutit en ocasions amb la seva dona perquè és una "manipuladora", ha dit. Segons ell, la dona menteix i la filla també perquè la mare l'ha, precisament, "manipulat" per fer-ho.

La Fiscalia acusa l'home de dos delictes continuats d'agressió sexual i li demana 12 i 10 anys de presó, respectivament. Així mateix, l'acusa d'un delicte de violència en l'àmbit domèstic per al qual sol·licita 2 anys i mig de presó. A la vegada, demana que indemnitzi les víctimes amb 20.000 euros.

ACN (Segre-Nova Tàrrega) / Foto: ACN