Instal·len plafons informatius als elements patrimonials d'Anglesola

28/11/2021

L'objectiu és promocionar la localitat i estudien ampliar-ho a les cases pairals

L'església parroquial de Sant Pau de Narbona i al Creu de Faldar o de les Forques, Cal Gassol, l'Espai del Carro, els Porxos de Cal Cirera i els Porxos del carrer Major són alguns dels elements d'Anglesola que poden conèixer-se a través de plafons informatius que ha instal·lat l'ajuntament d'aquest municipi de l'Urgell i que tenen com a objectiu promocionar el patrimoni local. 

L'alcadessa, Carme Miró, va explicar que "de moment hem iniciat el projecte amb alguns edificis municipals però l'objectiu és afegir-hi també les cases pairals, encara que és una cosa que hem d'acabar de concretar amb els propietaris. En aquest cas serien uns plafons a la paret". 

El projecte està finançat amb fons propis procedents de la regidoria de Cultura i Festes i el text explicatiu està extret de llibres d'història locals. El disseny és propi i la impressió ha anat a càrrec de l'empresa Festa Catalunya SCP.

En aquesta primera fase, l'ajuntament d'Anglesola preveu instal·lar sis plafons dels quals cinc ja es poden veure. Queda pendent el tòtem dedicat a la creu de la plaça de Santa Anna que no instal·laran fins que no finalitzin les obres de remodelació de l'avinguda de Catalunya que han de començar abans que s'acabi l'any.

De cara al 2022, el consistori portarà a terme una segona fase del projecte per promocionar el patrimoni local. Segons va explicar la primera edil, "l'objectiu final és atansar la nostra història local i enriquir el passeig del visitant pel muncipi". 

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)