Guillem Viladot convida “els creadors de Ponent” a Agramunt

28/01/2024

Fins al dia 20 d'abril, la Fundació Privada Lo Pardal serà l'escenari d'una cinquantena d'obres que exploren el diàleg entre Guillem Viladot i altres icones lleidatanes del món de l'art i la cultura, com Leandre Cristófol, Josep Vallverdú, Manuel de Pedrolo o Lluís Trepat

Les relacions que Guillem Viladot va forjar amb diversos creadors que com ell, estaven lligats a la terra i a Ponent, està reflectida en la creació de les seves obres. I és que l’artista agramuntí va nodrir-se artísticament de persones com Leandre Cristòfol, Josep Vallverdú o Josep Iglésias del Marquet. Ara, Guillem Viladot convida "els seus amics a casa" en l'última parada de l'exposició del centenari del seu naixement.

Agramunt sempre ha estat escenari d’inspiració i lloc d’arrelament per a Viladot. És aquí on va compartir vivències com els bombardejos de la Guerra Civil amb l’altre artista agramuntí, Josep Guinovart.

Aquesta exposició tanca el seu itinerari a Agramunt, posant fi al centenari de Viladot. D’ella neix una publicació homònima que recull les relacions de Viladot i els creadors de Ponent. 

Noèlia Burgos Domínguez