Estímuls multisensorials per al desenvolupament de les funcions cognitives

04/02/2022

El Grup Alba treballa amb els seus usuaris diverses tècniques multisensorials per reduir els nivells d’ansietat i estrès, sobretot amb les persones que han patit més d’un confinament per la Covid

L'estimulació multisensorial ajuda al desenvolupament de les funcions cognitives, una teràpia que ofereix el Grup Alba a la sala Snoezelen del Centre de Recursos de Verdú. Un espai amb tubs de bombolles, fibra òptica, un llit d'aigua, sons i colors, on es treballa amb els usuaris de les llars i els infants amb pluridiscapacitats per afavorir el seu benestar físic i emocional.

Segons l'experiència del centre, la quinzena d’usuaris tractats de manera individual en aquesta sala disminueixen significativament les estereotípies i els trastorns de conducta.

La creació d’aquesta sala multisensorial al Centre de Recursos de Verdú ha estat possible gràcies al suport de la Fundació ‘La Caixa’ i la Xarxa d’Empreses Sòcies. Està previst que es creï una nova sala multisensorial quan es construeixi el nou equipament del Grup Alba a Sant Martí de Maldà.

Noèlia Burgos Domínguez