Es crea la primera Taula Territorial per l’Economia Social i Cooperativa de Ponent

07/03/2018

Formada per una trentena d’agents del territori que tenen la voluntat de generar sinergies entre les entitats, empreses de l’economia social i cooperativa i institucions

Més d’una trentena d’agents del territori vinculats a l’economia social i el cooperativisme han participat aquest dimecres en la primera Taula Territorial per l’Economia Social i Cooperativa de Ponent, que ha impulsat l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de Ponent.

Segons una primera diagnosi, les comarques de l’Urgell, la Segarra, la Noguera, el Pla d’Urgell, les Garrigues i el Segrià tindrien un total de 434 cooperatives. Amb la nova taula de treball es vol apostar perquè totes aquestes empreses treballin de forma conjunta en aspectes de formació i informació, creació d’ocupació i de noves cooperatives, i d’enxarxament entre les entitats existents al territori, per tal de fomentar l’economia social i el cooperativisme.

En la presentació celebrada a Tàrrega hi han assistit membres de diverses cooperatives del territori, que han destacat el creixement d’aquest tipus d’empresa en els darrers anys pels avantatges que comporta.

La taula territorial Ponent Coopera es presentarà el pròxim 14 de març a la Universitat de Lleida amb la presència de Josep Vidal, director General d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya.

Francesc García