Castellserà planta un arbre en memòria dels veïns que han mort durant la pandèmia

13/03/2022

També pretén recordar "com ens vam ajudar els uns als altres"

L’ajuntament de Castellserà ha plantat un arbre en memòria dels veïns que han mort durant la pandèmia de la Covid. L’alcalde, Marcel Pujol, ha explicat que "l’objectiu és que aquest arbre serveixi per recordar totes les persones que no vam poder acomiadar i també per recordar com ens vam ajudar els uns als altres durant la pandèmia". En aquest sentit, ha posat en valor tots aquells que van cosir mascaretes i aquells que es van organitzar per portar aliments i medicaments a les cases d'aquells més vulnerables, entre altres. 

Per la seva part, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, s'ha referit als molt nombrosos casos en què víctimes difuntes per causa de la Covid no es van poder acomiadar dels seus éssers estimats, sense haver tingut ni tan sols un funeral. I a l’inrevés, familiars de víctimes que no van poder dir adéu als seus difunts i difuntes, en els mesos més durs del confinament. “Una deshumanització de la mort que en moltes ocasions ha fet més difícil el procés de dol”, ha afirmat.  

Al mateix temps, Solé ha volgut fer un reconeixement a les persones que van estar en primera línia durant la pandèmia, bé treballant com a professionals en tots els serveis essencials que van desenvolupar una tasca de servei o suport, bé col·laborant de manera solidària i altruista. “No sols recordarem víctimes mortals que la Covid ha deixat, sinó que per sempre més també mostrarem respecte i agraïment a totes les persones que, en moments difícils, malgrat la por i el desconcert, van intentar fer la vida dels altres una mica més fàcil”, ha manifestat Solé.

Finalment, mossèn Llorenç Utges ha volgut recordar "tot el que les persones que ens han deixat durant aquests dos anys han aportat al poble". 

L’arbre escollit és un Elaeagnus angustifolia, conegut com l’arbre del paradís. En una placa s'hi pot llegir: 'En memòria de totes les persones que ens han deixat durant la pandèmia. 8 de març de  2020 - 13 de març de 2022'.

L'acte, que ha coincidit amb els dos anys de la detecció del primer cas de Covid a Lleida -una veïna de Castellserà-, s'ha celebrat en un espai proper a la deixalleria. Alumnes de l’Escola de Música de Castellserà han interpretat dues peces.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega) / Foto: Ajuntament de Castellserà