Balanç positiu de la fira De Prop de Preixana

13/12/2021

La 2a cursa Entre Cabanes convoca més de 450 atletes

Preixana va tancar ahir la vuitena edició de la seva fira De Prop amb un balanç “positiu”. L’alcalde, Jaume Pané, va explicar que el certamen va estar molt freqüentat, especialment durant la jornada de dissabte, i els expositors consultats es van mostrar satisfets amb el nivell de vendes. Alguns van reconèixer que després de la pandèmia de la Covid, els clients valoren més els productes de proximitat.

El primer edil de Preixana va recordar que en aquesta edició es va voler posar de relleu la restauració del territori, de manera que les tres demostracions culinàries van anar a càrrec de xefs de restaurants de la zona com Xavi Arnau, d’El Xopluc de Boldú; Santi Aubach, de L’Estoneta de Vilanova de Bellpuig; i Albert Marimon i Jimmi Velasco, de La Cava de Tàrrega, que van ensenyar a fer diferents propostes culinàries ideals per a aquestes dates.

La jornada d’ahir va començar amb la segona edició de la cursa i caminada Entre Cabanes, que va registrar més de 450 inscrits, amb l’objectiu de donar a conèixer l’entorn natural dels Secans de Belianes-Preixana. Els guanyadors de la carrera de 22,3 km van ser Bernat Bertran (Cal Clua Running Club), amb un temps d’01.24.41, i Sílvia Pérez (COR Castelldefels Runners), amb un temps d’01.55.56 mentre que els vencedors del recorregut d’11,8 km van ser Cristian Arroyo (Triatló Prosan), amb un temps de 43.08, i la independent Judith Verdes, amb un temps de 57.16.

El certamen va reunir una trentena de productors d’aliments de proximitat i es va completar amb un espectacle d’animació infantil a càrrec dels Ambauka i la presentació de l’últim llibre del periodista de Balaguer Francesc Canosa dedicat al Canal d'Urgell.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)