Agramunt s’omple d’art per descobrir l’ús que els porxos tenen actualment

05/07/2019

Més d’una desena d’alumnes participen en la 6a edició del Curs Art i Territori

Amb una intervenció artística al carrer ha finalitzat la 6a edició del Curs Art i Territori que organitzen l’Ajuntament d’Agramunt i la Universitat de Lleida, i que enguany ha estat dedicat als porxos i als usos que tenen actualment. Després de cartografiar-ne alguns, descobrir les seves característiques arquitectòniques, i marcar a terra les llums i ombres que aquests fan, els 11 alumnes que han fet el curs han realitzat un taller de lettering en què han pintat a terra algunes de les frases que dimecres, dia de mercat, van poder escoltar sota dels coberts.

Un dels objectius del curs ha estat posar en valor el patrimoni d’Agramunt a través de l’art. Així doncs, els participants també han entrat a l’Espai Guinovart i a la Fundació Guillem Viladot, on han redescobert les funcions dels porxos a través de les obres d’art d’ambdós artistes.

Des de l’organització s’ha fet un balanç positiu d’aquesta edició del curs d’estiu, i han manifestat que ben aviat es començarà a treballar per a una setena edició.

Francesc García