Vilagrassa potencia la vessant gastronòmica a la XXI Fira de l'Ametlla
19/09/2025
A més de l'apartat gastronòmic, la fira també té un vessant tècnic adreçat als productors, amb jornades sobre plagues que afecten els ametllers
AGRICULTURA I RAMADERIA
Vilagrassa
Vilagrassa celebra aquest cap de setmana la XXI Fira de l'Ametlla, una cita que enguany aposta clarament per la vessant gastronòmica. A banda de les tradicionals parades i activitats lúdiques, la programació incorpora tastos i demostracions culinàries amb el torró d'Agramunt i la llonganissa d'ametlla com a protagonistes.
A més de l'apartat gastronòmic, la fira també té un vessant tècnic adreçat als productors, amb jornades sobre plagues que afecten els ametllers, com la vespeta, i sobre la comercialització del producte. Tot plegat arriba en un any de bona collita i amb preus que es mantenen estables.
El programa es completa amb activitats populars i de tradició. La més esperada és el concurs de pujada de sacs al campanar, que diumenge reunirà desenes de participants i públic en una competició singular que ja s'ha convertit en el tret d'identitat de la fira.
A més de l'apartat gastronòmic, la fira també té un vessant tècnic adreçat als productors, amb jornades sobre plagues que afecten els ametllers, com la vespeta, i sobre la comercialització del producte. Tot plegat arriba en un any de bona collita i amb preus que es mantenen estables.
El programa es completa amb activitats populars i de tradició. La més esperada és el concurs de pujada de sacs al campanar, que diumenge reunirà desenes de participants i públic en una competició singular que ja s'ha convertit en el tret d'identitat de la fira.
CEL MARQUEZ