36a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra: La dolça tradició es renova

10/10/2025

El certamen aplegarà 51 expositors entre el pavelló dolç i l’agroalimentari, així com 130 parades artesanes al carrer que connectaran els espais firals

CULTURA
Agramunt

Arriba la cita llaminera per excel·lència del calendari firal de Ponent. Aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, Agramunt esdevé de nou l’epicentre del dolç i de l’agroalimentació de qualitat amb una nova edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra.

El certamen consolida l’aposta pedagògica iniciada l’any passat amb la presència de l’Acadèmia del Torró, que enguany amplia el nombre d’alumnes a més de 80, procedents d’escoles d’hoteleria i instituts de Lleida, el Pallars i Agramunt. Els estudiants rebran formació de la mà de reconeguts mestres pastissers com Àngel Lluch, Jordi Farrés o Sergi Aritzeta.

Com és habitual, els pavellons dolç i agroalimentari continuen sent un dels grans pols d’atracció. Al pavelló dolç, els torronaires de la IGP Torró d’Agramunt compartiran protagonisme amb altres marques del sector, oferint al públic una mostra de sabors tradicionals i innovadors. Al pavelló agroalimentari, hi haurà una àmplia oferta de productes de proximitat, amb la qualitat com a principal distintiu.

Els visitants podran gaudir de tastos, exhibicions i maridatges a les aules del gust (al pavelló dolç) i a les aules del tast (al pavelló agroalimentari). També destaca l’aula de la xocolata i el vi, amb degustacions de xocolata d’Agramunt combinades amb vins de la DO Costers del Segre.

La proposta es completa amb l’espai Cuinetes, que aquest any presentarà receptes sense gluten i sense lactosa, i l’espai Foodgonetes, que amplia la seva oferta adreçada al públic familiar. Finalment, la carpa de la cuita i més de 130 parades d’artesania a cel obert posen la cirereta al pastís d’una fira que celebra els sabors de la terra amb esperit festiu i familiar.

Infolleida