Torna el Concurs de Teatre Amateur de “Ciutat de Tàrrega”

06/02/2018

El Teatre Ateneu acollirà sis muntatges de grups d’arreu de Catalunya

El Teatre Ateneu de Tàrrega ja està llest per acollir una nova edició del Concurs de Grups Amateurs de Teatre “Ciutat de Tàrrega”. El certamen organitzat pel Grup de Teatre BAT celebra enguany 30 anys, una xifra que el converteix en un dels certàmens de teatre amateur més veterans de Catalunya. En aquesta ocasió, a més, coincideix amb el 65è aniversari del BAT.

En aquesta ocasió s’han rebut unes 60 propostes provinents de Catalunya, País Valencià i Illes Balears. Algunes d’elles repeteixen al certamen; altres hi participen per primera vegada, com és el cas de “Carnaval” un muntatge de l’Associació  Artística Encert de Sabadell, la qual donarà el tret de sortida al concurs, el pròxim 17 de febrer.

La segona obra que aterrarà al Teatre Ateneu serà “Nadal a Cals Cupiello”, un text consumista d’Eduardo Fillipo sobre una família tradicional napoliana. La seguirà la popular comèdia “Descalços pel parc” amb El Centru de Canet de Mar. El clàssic del suspens d’Agatha Cristie, “El testimoni”, el portaran a escena el Grup de Teatre Centre d’Arbúcies i el Grup Teatral de Sant Hilari Sacalm. El Grup Naltrus de Santa Coloma de Queralt oferirà una dosi de reflexió sobre l’eutanàsia amb “El dret d’escollir”. El musical “Escac doble” del Grup Filagarsa de Molins de Rei tancarà el concurs.

Les funcions seran els dissabtes a les 10 de la nit a un preu de 7 euros l’entrada i ja estan disponibles els abonaments per 30. Com l’any passat s’ofereixen 2×1 en les entrades amb tiquets que es lliuren als restaurants col·laboradors del concurs. La cloenda se celebrarà el 6 de maig. En ella s’entregaran els premis i al guanyador se li donarà l’oportunitat d’actuar en la pròxima edició de FiraTàrrega.

Francesc García