Tàrrega inaugura la remodelació de la Font dels Cantaires al Parc de Sant Eloi

11/11/2023

L'acte serveix per cloure el 60è aniversari de la Coral Infantil Mestre Güell, entitat a qui es dedica el monument

àrrega ha inaugurat aquest dissabte la remodelació de la Font dels Cantaires al Parc de Sant Eloi, monument que es va construir l'any 1988 coincidint amb el 25è aniversari de la Coral Infantil Mestre Güell i que s'havia anat degradant amb el pas del temps. La inauguració de la remodelació del monument ha servit per tancar els actes del 60è aniversari de l’entitat. Jaume Aligué, president de l'Associació d'Amics de l'Arbre, ha destacat que els vincles entre les dues entitats que han compartit president, Josep Cercós, fundador de la Coral Infantil Mestre Güell juntament a la seva esposa Emília Rivera, va ser també el sisè president dels Amics de l'Arbre entre els anys 1977 i 1978.

Per la seva part, l'alcaldessa, Alba Pijuan, ha explicat que la remodelació de la Font dels Cantaires és una de les primeres actuacions previstes al pla director del Parc de Sant Eloi i que contempla un conjunt d'intervencions per ordenar l'espai i resoldre les possibles problemàtiques que es detectin. En aquest sentit, Pijuan ha indicat que “amb aquest acte posem en marxa el pla director del Parc de Sant Eloi”.

En l'acte hi ha actuat la Coral Infantil Mestre Güell. La seva presidenta i una de les seves directores, Núria Gené, s’ha mostrat “molt satisfeta” amb la bona salut de la coral, que “actualment compta amb uns 40 cantaires i un grup de famílies molt entusiastes”. Gené ha afegit que "acabar la celebració del 60è aniversari inaugurant la restauració d'una font dedicada a nosaltres, els cantaires, és perfecte perquè cantar és el que fem tots els divendres a la tarda a la coral".

La Font dels Cantaires, ubicada vora la Font del Congrés (el primer monument que es va construir al Parc de Sant Eloi), ha quedat envoltada per tres baranes de forja realitzades per l’artista targarí Josep Castellana. El conjunt també destaca ara per un nou un paviment fet de trencadís i una gran petxina de pedra a la part superior. L’indret s’ha embellit amb arbustos. L’actuació ha comptat amb una inversió de 14.823 euros. 

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)