Més de dos mil infants de Tàrrega "alliberen" la Toltes i donen la benvinguda al carnaval

16/02/2023

Es presenta una nova figura, el Grizz, un personatge avorrit i enfadat que vol robar el carnestoltes

El carnaval infantil de Tàrrega patenta una nova figura, el Grizz, un personatge avorrit i enfadat que vol robar el carnestoltes i ha segrestat la protagonista de la festa, la Toltes. El rescat s'ha escenificat al camp dels escolapis i ha aplegat més de dos mil escolars, una escena mai vista a la ciutat. El personatge de la Toltes va néixer amb la pandèmia de la mà del taller d'arts escèniques CRUMA i de seguida va fer el seu salt a la fama. Ara, tant ella com el seu himne, s'han convertit en l'emblema del carnaval infantil de la capital de l'Urgell.

Més de dos mil infants han ajudat aquest dijous als 'pocasoltes' a salvar la Toltes, la protagonista del carnaval de Tàrrega, que havia estat segrestada pel Grizz, un personatge gris i enfadat que vol ser el rei de la festa.

El Grizz ha intentat impedir que arribi el carnaval, però l'eufòria dels nens i nenes ha despertat a la Toltes, que ha arribat al camp dels escolapis per sembrar la disbauxa.

Final feliç doncs en aquesta història que té com a moralitat l'acceptació de les persones tal com som, tant si tenim un dia gris com un dia de colors.

Noèlia Burgos Domínguez