L’Ajuntament de Tàrrega dona nova vida a locals comercials buits del centre amb accions escèniques del grup CRUMA

10/12/2022

Per revitalitzar la trama urbana i dinamitzar les compres de les festes

Creació artística, reflexió social i comerç s’han donat la mà avui a Tàrrega gràcies a una nova acció de dinamització impulsada des de la Regidoria de Promoció Econòmica. Durant la tarda, tres aparadors buits del centre han acollit “performances” a càrrec de CRUMA, escola de teatre creada a la capital de l'Urgell per la companyia Emília Gargot. Amb el títol de “Quarta paret. Aparadors en viu”, s’han omplert de vida locals comercials ara en desús situats als carrers del Carme, Agoders i Santa Maria. Així, les persones que passejaven i realitzaven les seves compres han gaudit encuriosides de les tres accions escèniques de CRUMA, les quals tenien com a eix temàtic l’aïllament social.

Els aparadors han estat cedits temporalment pels seus propietaris en el marc de la iniciativa que impulsa el consistori per trobar solucions a la problemàtica dels locals comercials tancats. La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, assenyala que “omplir els locals de llum beneficia els propietaris d’aquests espais, els del seu voltant i, de retruc, la resta de comerços de la ciutat”. I apunta: “Així reactivem els establiments desocupats i revitalitzem la trama urbana”. Al mateix temps, l’acció d’avui dissabte també vol animar les compres nadalenques. Per això, s’ha emmarcat alhora dins la campanya de festes que promouen conjuntament el consistori i Foment Tàrrega en favor del comerç de proximitat. En aquest sentit, Robert reitera que “sempre hem apostat per treballar amb el comerç local i unir sinèrgies amb una entitat tan potent com Foment Tàrrega”.

L’Ajuntament de Tàrrega inverteix 15.000 euros en la dinamització dels locals comercials desocupats, quantitat que es finança al 50% mitjançant una subvenció del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya (CCAM). Val a dir que el consistori es fa càrrec de les despeses de consum elèctric que es generen mentre es desenvolupa l’acció. També s’ha de destacar que els aparadors buits han acollit recentment una acció de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, fruit de la qual es van mostrar al públic roba i mobles de segona mà per part de Cartaes i Toquem La Fibra.

La campanya comercial de festes du per lema ‘Fem que bategui Nadal. Tàrrega enamora’ i continuarà amb més activitats fins al 5 de gener. Les propostes més immediates en el calendari arribaran el divendres 16 de desembre amb l’encesa dels cors de llum als carrers (que donarà peu a un concurs fotogràfic) i el diumenge 18 de desembre amb la tradicional festa del Tió de Guixanet a partir de les 6 de la tarda a la plaça Major.

InfoLleida