La rua de Carnaval de Tàrrega ja compta amb 1.300 inscrits

30/01/2024

La Reina Carnestoltes presentarà les onze bases del nou règim 'xicletisme'

La rua de Carnaval de Tàrega compta ja amb 1.300 persones inscrites en 47 comparses a falta de dos dies per tancar les inscripcions, mentre que el ComerçToltes té una desena de comerços inscrits. Des de la Comissió Carnestoltes 2024, liderada per l’Associació Agrat, preveuen que la rua tornarà a ser multitudinària.

Mònica Briansó, de la comissió, va explicar que en aquesta edició “la Reina Carnestoltes presentarà les 11 bases del xicletisme, un nou règim absolutista que es vol instaurar a la ciutat” entre el 7 i l’11 de febrer: una nova Tàrrega rosa i lliure, tal com proclama el lema del Carnaval.

Per la seua part, Llorenç Corbella, també de la comissió, va presentar algunes de les novetats, com la reubicació de la pujada del burro al campanar divendres a la tarda en horari familiar després de la cercavila infantil i la recuperació de la històrica Batalla de Guixos divendres a la nit per als joves. Quant al discurs de la Reina Carnestoltes després de la rua de dissabte, Corbella va assenyalar que serà “el sermó més curt” de la història.

L’apartat infantil estarà liderat un any més per Cruma i protagonitzat per quart any consecutiu per la Toltes. Entre les novetats, demà s’estrenarà la cançó Som - Poca-soltes

Aquestes són les 11 bases del xicletisme:

1. L’Ajuntament serà enderrocat i al seu lloc s’hi posarà un gran castell inflable que serà la seu del xicletisme. Les rajoles de la plaça major s'il·luminaran cada vegada que algú les trepitgi, ja que ara mateix està molt fosca.

2. Desapareixerà l’àguila bicèfala i els flamingos que emigren del Delta seran el nostre nou símbol.

3. S’ha acabat això de girar la cara a la gent coneguda, a partir d’ara la gent se saludarà amb la salutació oficial del règim i mantindrà la conversa de cortesia pertinent.

4. La parròquia i totes les ermites de Tàrrega i els seus voltants, es pintaran de color rosa i s’eliminarà tot rastre d’expressions religioses. Al seu lloc, es crearan espais per fer uns banys íntims de llibertat sexual i al·lucinògens.

5. Queda prohibit el senyal de la santa creu, i és obligatori fer consum de la purpu, la pols màgica que conté farina de coca de recapte i pols dels Silos, mesclada amb les poques gotes que queden al riu Ondara.

6. Es perseguirà l’heterosexualitat, el matrimoni i les parelles: o tres o res!

7. Es cremaran les llibreries targarines per eradicar la NOVA TÀRREGA i el Comarques. A partir d’ara només es llegiran les lletres del règim via el TO-TO (Noticiari Oficial Targarí), pura literatura xicletista.

8. S’expropiarà l’Ateneu, el Club Natació, el Seguí, la Laumont i la Borges per a crear-hi el mercat negre de purpurina més gran del món i que la gent vingui a Tàrrega per la purpu i no per la Fira.

9. El xicletisme només acceptarà, com a líders, dones amb nom de flor.

10. De totes les fonts de Tàrrega en brollarà ‘eau de purpú’.

11. Queda prohibida i penada la ideologia associacionista, que emmascara les elits i el tradicionalisme targarí.

 

Podeu consultar tota la programació del Carnaval 2024 en el següent link: bit.ly/ProgramaCNVL24

La comissió organitzadora recorda que les inscripcions a la rua (bit.ly/InscripcioRua2024) i al gran sopar de comparses (https://www.agratickets.cat/producte/sopar-carnaval-2024/) es tancaran el proper dimecres 31/01 a la nit. Tota la informació, inscripcions a les rues, el vot popular i tots els vídeos es pot trobar a linktr.ee/carnestoltestarrega.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)