El món sardanista, més viu que mai en la 28a Nit de la Sardana a Agramunt

29/01/2024

La sardana viu un bon moment musical entre els balladors més joves, que arran de la cançó "Coti x coti", del grup The Tyets, han mostrat interès per aprendre aquesta dansa

El món de la sardana passa per un dels millors moments dels últims temps. L'èxit de la cançó "Coti x coti", del grup The Tyets, ha permès duplicar els tallers i cursets de sardanes, fins al punt que aquest any se'n fan 230 a tot Catalunya. Així s'ha vist reflectit a la 28a Nit de la Sardana que enguany s'ha celebrat a Agramunt, on s'ha reconegut aquesta tradicional dansa.

Durant la vetllada s'han lliurat diversos premis, com el Rotllana al FC Barcelona per promoure la dansa al Camp Nou o el Sardalleida al cantant David Esterri, Lo Pardal Roquer, per adaptar a la sardana la seva cançó 'Sóc de l'oest ', a més de les diferents colles sardanistes que mantenen viu aquest element clau de la cultura catalana. En aquest sentit, es van lliurar els premis a les colles que van participar de la 48a edició del Campionat de Colles Sardanistes. Al mateix temps, es van commemorar els 25 anys de la colla Brut Natura de les Borges Blanques i els 50 del Grup Sardanista Montserrat. També va haver-hi guardons pels muntanyencs que van ballar una sardana en el cim del món Ararat i en Carles Vall pels seus anys al capdavant de la Federació Sardansita de les Comarques de Lleida.

La pròxima Nit de la Sardana serà a Rosselló, ciutat que ha demanat que la colla Estol d'Agramunt apadrini a la seva colla Purpurina.

Noèlia Burgos Domínguez