El Carnaval infantil més participatiu de Tàrrega reuneix més de 2.300 escolars

08/02/2024

La Toltes, el Grizz i centenars de Poca-soltes omplen el Camp dels Escolapis

Tàrrega ja ha donat el tret de sortida als actes de Carnaval. Ho ha fet amb el Carnestoltes infantil, el més popular i participatiu de la història de la ciutat, ja que un any més ha aconseguit aplegar en un mateix espai (el Camp dels Escolapis) més de 2.300 escolars de Tàrrega, Ciutadilla i Vilagrassa. Els principals protagonistes d'aquesta festa multitudinària han estat la Toltes, personatge totalment consolidat a Tàrrega que va néixer en plena pandèmia de la covid, i el Grizz, personatge trist i avorrit antagònic, acompanyats dels seus súbdits. De nou, el Grizz ha volgut impedir la celebració del Carnestoltes infantil però amb l'ajuda dels Poca-Soltes, la Toltes ha estat rescatada per omplir Tàrrega de color i festa amb el Carnaval. Com a novetat, s’ha estrenat la tercera cançó del Carnestoltes infantil de Tàrrega titulada Som – Poca-soltes, composta per Cruma i produïda per Marcel Fabregat i Joel Condal.

La previsió de pluja per demà divendres va fer que l'organització optés per avançar l'espectacle La Festa dels Poca-soltes!, i el sol ha estat el principal protagonista de la jornada.

Cal destacar que des que Cruma va agafar les regnes del Carnestoltes infantil de Tàrrega aquest ha esdevingut un referent dels més petits de la ciutat i els seus personatges ja són els seus ídols.

El Carnestoltes infantil a la capital de l'Urgell encara no ha acabat, ja que demà divendres a les 6 de la tarda hi ha convocada una cercavila des de la plaça del Carme fins a la plaça Major i una xocolatada solidària, actes en què no faltarà la Toltes i l'animació de La Cremallera. A la mateixa hora començarà el ComerçToltes amb un recorregut amenitzat per descobrir els comerços disfressats. En cas de pluja, les activitats es traslladaran a l’Espai MerCAT. 

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)