Tàrrega du a terme una nova fase de renovació de l’enllumenat públic

05/02/2024

Instal·lació de lluminàries led al tram urbà de la C-14, l’avinguda de Catalunya, el Raval del Carme i la Rambla de Ponent

L’ajuntament de Tàrrega està duent a terme una nova fase de renovació de l’enllumenat públic. Operaris municipals procedeixen aquests dies a instal·lar més lluminàries de tecnologia led en diferents espais urbans, les quals generen un estalvi de prop del 60% en el consum energètic.

Actualment es treballa en la substitució de punts de llum als vials que conformen el tram urbà de la carretera C-14. Aquí s’estan instal·lant un total de 144 lluminàries amb una inversió de 55.473 euros, dels quals la Diputació de Lleida aporta 48.929 euros dins el Pla de Cooperació Municipal i Comarcal.

D’altra banda, s’han instal·lat bombetes led en 306 fanals al llarg de l’avinguda de Catalunya i la raval del Carme (antiga N-II), i en una vintena més a la rambla de Ponent. En aquest cas, les millores són finançades pel consistori mateix mitjançant la partida pressupostària de 183.514 euros que es dedica a la modernització de l’enllumenat públic durant el present exercici 2024.

“Tàrrega continua així avançant cap a un model de ciutat més sostenible, eficient i més respectuosa amb l’entorn”, assenyala la regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient, Laia Recasens. Al mateix temps, a banda de l’estalvi energètic, també s’aconsegueix augmentar la dotació d’il·luminació als espais per a vianants, guanyant en seguretat.

Les intervencions esmentades s’afegeixen a les tasques de renovació de l’enllumenat que ja es van efectuar fa un temps al barri del Maset, la zona esportiva i els carrers de Joan Brossa, Migdia, Verge de Montserrat i Pere Calders.

 

Noves lluminàries a l’avinguda de Cervera

Val a dir que les obres que s’estan realitzant actualment per completar la reforma de l’avinguda de Cervera també destaquen per la instal·lació d’una nova xarxa d’enllumenat públic sostenible. Els treballs s’emmarquen dins un gran projecte urbanístic que suposa la modernització del tram de l’antiga carretera N-II entre la plaça de Riambau i la connexió amb l’autovia A-2, adaptant el vial al desenvolupament urbanístic actual.

Segre-Nova Tàrrega / Foto: Ajuntament de Tàrrega