Tàrrega, capital del ral·li

15/11/2023

Fins a 31 equips competeixen en la 29a edició de la prova

Tàrrega s’ha convertit aquest diumenge en la capital del ral·li amb la celebració de la 29a edició del Ral·li Ciutat de Tàrrega que finalment ha comptat amb la participació de 31 equips, dels quals 20 han completat el recorregut. Organitzada pel Club Escuderia Tàrrega amb el suport del consistori, la prova ha puntuat pel Campionat de Catalunya de Ral·lis (també de terra), Campionat de Catalunya de Promoció, Trofeu Junior i Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints de Terra.

La novetat principal era que el ral·li ha canviat totalment el seu recorregut si bé el circuit s’ha mantingut íntegrament per la comarca de l'Urgell, concretament pels termes de Tàrrega, Preixana, Vilagrassa i Ossó de Sió. Ha constat de dos trams cronometrats: de 12,03 (Montalbà –A-) i 10,17 km (Cunill –B-), respectivament, als quals s’han fet tres passades amb un total de 66 km.

Pel que fa a la general, Alejandro Mauro i Diego Sanjuan (Escuderia Motor Terrassa) s’han imposat amb un temps de 42’52’’2. En Challenge Rallycracks els primers en arribar han estat Pere Enric Rovira i Mar Que (Escuderia Rallycracks) amb un temps de 49’06”3 mentre que en Promoció i Trofeu Junior han guanyat Xavier Ros i Mireia Bartes (Biela Club Manresa) amb un temps de 49’11”5.

Des del Club Escuderia Tàrrega han agraït a les 140 persones voluntàries que han contribuït a fer possible la prova així com a totes les administracions implicades com els ajuntaments de Tàrrega, Preixana, Vilagrassa i Ossó de Sió.

El regidor d'Esports, Silveri Caro, ha destacat la participació d'equips formats per dones, fet que demostra que "s'avança en la igualtat també en aquest esport". Caro ha afirmat que "el ral·li de Tàrrega és una de les proves més ben organitzades, com posen de manifest els ajuntaments dels municipis pels quals passa ja que l'entorn no es fa malbé sinó que es millora". També ha indicat que "amb aquesta prova el Club Escuderia Tàrrega projecta el nom de Tàrrega dins de l'àmbit del motor i atrau públic cap a la nostra ciutat".

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)