L'Espai Guinovart recupera la mostra inaugural per celebrar el seu 30 aniversari

25/03/2024

Formada per una vintena de peces escollides pel mateix artista que va crear entre els anys 70 i els 90

L’Espai Guinovart d’Agramunt, dedicat a l’artista Josep Guinovart (1927-2007), està d’aniversari. Aquest 2024 celebra 30 anys de la seua inauguració i per commemorar aquesta efemèride ahir va inaugurar la primera exposició que es va poder veure en aquest equipament dedicat a l’art contemporani. La mostra 30 anys de l’Espai acull una vintena d’obres seleccionades pel mateix Josep Guinovart i creades també per ell entre finals dels anys 70 i principis dels 90.

Jaume Jovell, que va viure els inicis de l’Espai Guinovart al costat de l’artista, va recordar ahir l’estret vincle de Josep Guinovart amb Agramunt, sempre present en les seues obres. “El rostoll, el blat amb la seua germinació i espiga, la terra i el menjar, ho relacionava tot en les seues creacions”, sense oblidar la cabana en la qual va viure refugiat (representada al centre de l’Espai Guinovart), va assenyalar.

Finalment, l’alcaldessa de la localitat, Sílvia Fernàndez, va recordar que quan es va inaugurar l’Espai Guinovart, a l’antic mercat municipal, va causar un “gran revulsiu” i va reconèixer que, “malgrat ser un atreviment, va tenir una gran acollida des dels inicis”.

Més informació -> Clica aquí
Infolleida