Unes 300 persones tallen intermitentment la C-53 a Castellserà per exigir la construcció de tres rotondes

20/03/2023

S'han concentrat a l'encreuament on divendres dia 10 va haver-hi un accident amb tres víctimes mortals

Veïns de Castellserà i dels pobles del voltant han tallat intermitentment la C-53 aquest diumenge a la tarda durant dues hores. Reclamen la construcció de tres rotondes als encreuaments de Castellserà, Penelles i Bellmunt, amb l'objectiu de redir l'alta mortalitat que es registra en aquesta via. Precisament la setmana passada tres joves van perdre la via en un xoc entre un totterreny i un camió a la rotonda oberta coneguda com 'el Rellevo'. Segons les dades més recents de la Direcció General de Trànsit, l'any 2021 el volum de circulació a la carretera C-53 entre Tornabous i la Fuliola era de 8.626 vehicles al dia.

Unes 300 persones han tallat de manera intermitent l'encreuament entre Castellserà i Ivars d'Urgell a la carretera C-53, per exigir la construcció de tres rotondes. Conegut com el Rellevo, aquest és el punt on fa una setmana tres persones van perdre la vida en un accident de trànsit.

Des de la plataforma 'Som Rotondes C-53' han afirmat que no s'aturaran fins a aconseguir un compromís ferm per part del govern.

La senyalització de la C-53 és una llarga reivindicació del territori, una via on, segons asseguren els veïns i veïnes, almenys una vintena de persones haurien mort en els darrers anys.
Noèlia Burgos Domínguez