Un veí de Bellpuig portarà material humanitari a Ucraïna

07/03/2022

Fa una crida per reunir sobretot joguines i roba infantil, a banda de menjar o mantes, que portarà ell mateix a la frontera amb Polònia

Jordi Solana, veí de Bellpuig i copropietari del bar restaurant La Fontana, d’aquesta localitat de l’Urgell, té previst marxar a Ucraïna el proper diumenge 13 de març per portar-hi material humanitari juntament amb el seu company, Marc Badia, de Sant Celoni. Amb el nom “La Fontana x Ucraïna” fan una crida a la ciutadania perquè porti roba de dona i de nens, joguines, menjar enllaunat o empaquetat, medicaments i material de primers auxilis.

La recollida es farà des d’aquest dimecres dia 9 fins al diumenge 13 de març. El vespre del diumenge 13 marxaran des de Bellpuig en direcció a la frontera de Polònia amb Ucraïna on lliuraran el material.
 
El bar restaurant La Fontana es convertirà en la seu de la recollida de material. Solana explica: “fa dies que li donava tombs, estava ingressat a l’hospital per una úlcera d'estómac i això em va fer recordar que per molts nervis que ens porti el dia a dia, la salut és el més important i que hi ha persones a les que injustament els perilla la vida”. 

La clau la va acabar trobant a l’escoltar el periodista de Rac1 Jordi Armenteras quan feia la seva crònica des de la frontera de Polònia amb Ucraïna. Solana va contactar amb ell i va poder tenir més concreció de la zona on podia deixar el material.

Solana explica que a banda del material concret que necessiten, només acceptaran diners via bizum per assumir els costos del viatge que ronden els 1.200 euros comptant el combustible, els peatges i el lloguer de la furgoneta, de grans dimensions amb capacitat de 15 m3. A banda del material recollit a La Fontana també portaran el que es reculli al pavelló municipal de Bellpuig.

InfoLleida