Tàrrega celebra un lluït concert de Santa Cecília en favor de l’Associació Catalunya Contra el Càncer

20/11/2023

Cantaires i músics de la ciutat s’apleguen al Teatre Ateneu per honorar la patrona de la música

Agrupacions musicals de Tàrrega s’han aplegat un any més al Teatre Ateneu per honorar Santa Cecília. A més d’un tribut a la patrona de la música, el concert té un marcat caire benèfic. La recaptació assolida avui diumenge, un total de 1.035 euros, s’ha destinat a l’Associació Catalunya Contra el Càncer de Tàrrega, que destinarà el 40% dels diners recaptats a finançar la investigació contra aquesta malaltia mentre que la resta s’invertirà en el finançament de les activitats que impulsa l’entitat per tal de millorar el dia a dia de les persones que pateixen un càncer.

El president de l’associació, Pere Grau, ha agraït les aportacions rebudes i ha recordat que l’entitat està al servei de totes les persones de la ciutat que viuen el càncer de prop.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Alba Pijuan, ha expressat “l’honor que suposa tenir el teatre ple de gom a gom per gaudir de la música i alhora col·laborar en la investigació contra el càncer”.

El regidor de Cultura, Miquel Nadal, que ha estat l’encarregat de fer el lliurament del taló amb la recaptació, ha destacat “la riquesa de la nostra ciutat en cultura i arts en viu”.

El programa s’ha obert amb l’actuació de la Coral Infantil Mestre Güell, que enguany celebra el seu 60è aniversari. Han continuat l’Orfeó Nova Tàrrega, grup polifònic degà a la capital de l’Urgell; el grup Ondara Gospel, que aplega cantaires de diverses poblacions de les comarques de Lleida; i la Coral Ramon Carnicer, que ja suma més d’un quart de segle de fèrtil trajectòria musical. Han pres el relleu tot seguit, el Cor Galindaina de música tradicional, i el grup de percussió de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega, que ha aplegat vuit instrumentistes dalt l’escenari. La Follia, la xaranga de moda a la comarca de l’Urgell, ha estat l’encarregada de posar punt final a l’àmplia panoràmica d’estils i registres que ha ofert al públic aquesta cita organitzada per la Regidoria de Cultura.

La capital de l’Urgell arrodonirà la jornada d’avui amb una nova proposta del 25è Festival de Música de Tardor – Orgues de Ponent i del Pirineu, organitzat pels Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida. El concert anirà a càrrec de la Coral Cantiga dirigida per Montserrat Meneses i amb Álvaro Carnicero a l’orgue. La cita és prevista a les 6 de la tarda a l’Església Parroquial de Santa Maria de l’Alba.

Segre-Nova Tàrrega / Foto: Ajuntament de Tàrrega