Tallers sobre músiques i imatges sexistes per a joves de l'Urgell pel 25N

25/11/2021

Amb l'objectiu de conscienciar-los sobre les desigualtats de gènere

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones que es commemora cada 25 de novembre, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Urgell ha iniciat uns tallers que, sota el títol Parlem de les músiques i imatges sexistes, pretenen conscienciar els joves de les desigualtats de gènere que es troben presents en l'àmbit musical, publicitari i visual. Els tallers, a càrrec  d'Ester Oriola i els seus col·laboradors, estan adreçats a l'alumnat de 3r d'ESO dels centres educatius de la comarca i està previst que durant el curs escolar 2021-2022 se'n duguin a terme un total de 23 que arribaran a 440 joves. 

Es tracta d'una iniciativa inclosa dins el XXI Programa Comarcal de Suport a l’Educació, organitzada per l’àrea d’Educació del consell, el Servei Educatiu de l’Urgell i el SIAD. 

Els tallers, que estan dividits en tres sessions, pretenen sensibilitzar partint de la base d’una societat heteropatriarcal i sexista i observant què diuen els mitjans de comunicació ( publicitat, música, premsa escrita, cinema...). També s’analitza l'apartat musical, les lletres de les cançons, els videoclips, els cànons de bellesa i els rols de gènere que s’hi amaguen.

Els  tallers, organitzats pel consell de l'Urgell, compten amb el suport econòmic de l'Institut Català de les Dones i el Ministeri d'Igualtat, dins del Pacte d'Estat contra la violència de gènere.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega) / Foto: Consell Comarcal de l'Urgell