Recollida de brossa porta a porta a tot Tàrrega a partir de la tardor

23/02/2024

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

El consell de l’Urgell avança en la implantació de la recollida de residus porta a porta parcial, només per a les fraccions d’orgànica i no reciclable (resta). El president de la corporació comarcal, José Luis Marín, va explicar ahir que aquest sistema arribarà a la tardor a tota la ciutadania de Tàrrega, després de la celebració de FiraTàrrega. Prèviament, el 15 de març, s’estendrà als polígons industrials de Llevant i Canaleta després de l’èxit de la prova pilot al de Riambau. L’edil de Serveis Municipals i Medi Ambient, Laia Recasens, es va mostrar satisfeta de com ha funcionat a Riambau i Marín va dir que “des de la seva implantació no hem detectat abocaments”.

Abans que la recollida porta a porta arribi al conjunt de la ciutadania de Tàrrega, el consell la implantarà al mercat setmanal, les escoles, l’hostaleria i els comerços.

De forma paral·lela, es començarà a estendre a la resta de la comarca: a la primavera s’estrenarà a Puigverd i Ossó de Sió per completar la Vall del Sió (ja funciona a Agramunt) i abans de l’estiu a Anglesola, Tornabous i la Fuliola. Entre finals d’any i principis del 2025 es completarà la comarca amb la Vall del Corb.

D’altra banda, en els propers dies se suprimiran a Tàrrega 19 illes de contenidors en les quals només n’hi ha per a escombraries orgàniques i resta. Alguns s’incorporaran a zones amb contenidors de les cinc fraccions de residus, que es redistribuiran amb cartells informatius. El consell ha incorporat a la ciutat 30 nous contenidors per a paper i envasos.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)