Reclamen una rotonda a la C-53, on van morir tres persones

18/03/2023

Demà diumenge 19 de març hi haurà una concentració que tallarà aquest punt de carretera

Uns 700 veïns de Castellserà i els pobles del voltant s’han mobilitzat per exigir novament una demanda que fa anys que es reivindica des del territori: la construcció de rotondes i la senyalització de la carretera C-53, on el darrer cap de setmana tres joves van perdre la vida en un xoc entre un totterreny i un camió a l'encreumant entre Castellserà i Ivars d'Urgell. Aquest diumenge 19 de març es durà a terme una mobilització al lloc del sinistre, una primera convocatòria amb que la plataforma ja ha assegurat que no s'aturaran fins aconseguir que es millori la seguretat de la via.

Després que el darrer cap de setmana un accident a un encreuament de la carretera C-53 llevés la vida de tres joves, un d'ells de Castellserà, veïns del mateix municipi i dels que també s'enllacen a la via s'estan mobilitzant per exigir al Govern la construcció d'una rotonda. De fet, ja fa temps que reclamen la substitució de les illetes que actualment formen aquesta cruïlla, coneguda con 'El Rellevo'.

Almenys cinc persones de Castellserà i una vintena de Bellcaire d'Urgell haurien mort en els darrers anys en aquesta via.

Ja són 700 les persones que s'han unit a la nova plataforma 'Som Rotondes C-53'. Per visibilitzar la demanda, el proper diumenge 19 de març hi haurà una concentració que tallarà aquest punt de carretera. La plataforma ha afirmat que les mobilitzacions no s’aturaran fins que no hi hagi un compromís en ferm per part de la Generalitat.
Noèlia Burgos Domínguez