Pagesos de Verdú asseguren que les caceres no són suficients per combatre la plaga de conills

27/03/2023

Creuen que s'hauria d'ampliar a batudes nocturnes, ja que és durant la nit quan els conills surten dels caus

Les batudes de conills a les comarques de Lleida han incrementat amb la nova resolució de vedes per a la temporada 2023-2024, que permet caçar aquests animals tot l'any. Els caçadors ja han sortit amb les escopetes per combatre una plaga que ocasiona greus pèrdues a l'agricultura. Els pagesos, però asseguren que la millor manera de reduir la sobrepoblació és a través de batudes nocturnes, així com amb indemnitzacions pels afectats.

Els caçadors, acompanyats de les seves fures, miren de combatre la plaga de conills que malmet dia rere dia els cultius a les terres de Lleida. A partir d'ara ho poden fer durant tot l'any i sense autoritzacions especials, després que així ho decretés la Generalitat. A més a més, la mateixa administració facilita personal per posar gàbies i per capturar més exemplars. Així i tot, els pagesos asseguren que no és suficient i que s'hauria d'apostar per batudes nocturnes, que, diuen, és quan surten els conills.

Alguns caçadors opten per fer servir fures o falcons, però diuen que no és tan eficaç com la cacera nocturna.

Els pagesos volen que les administracions continuïn ajudant a reduir la població de conills, però són conscients que es tracta d'una crisi molt difícil de controlar.
David Figuerola