L'antiga fàbrica Trepat de Tàrrega, escenari de l'últim videoclip del cantant sud-coreà Jeong Dongwon

19/01/2024

Hi grava part de 'Who am I'

El Museu Trepat de Tàrrega torna a ser l’escenari duna producció audiovisual. En aquesta ocasió, del darrer videoclip, titulat Who am I, del jove cantant sud-coreà de K-pop Jeong Dongwon de només 16 anys, conegut amb el nom artístic de JD1. Acabat d'estrenar, s'hi pot veure la nau 5, parts exteriors i fins i tot el cartell de l'antiga fàbrica J. Trepat de la capital de l'Urgell alhora que hi apareixen uns terrenys agrícoles del municipi de Vilagrassa, entre espais d’altes indrets. 

Roser Miarnau, tècnica del Museu Trepat, ha explicat que el rodatge va tenir lloc a finals d’octubre. La productora Elisinter, encarregada de produir el videoclip, va contactar amb el Museu Trepat després que Produccions Planetàries, encarregada de buscar localitzacions per als rodatges, els proposés aquest equipament de Tàrrega tenint en compte que “buscaven un espai industrial a la zona de Barcelona per gravar mode futurista i envoltat d'un ampli entorn rural”. Miarnau ha destacat que van quedar “encantats” amb Cal Trepat i fins i tot els van dir que inclourien el cartell de l'antiga fàbrica al videoclip perquè “s'havien sentit molt a gust aquí”, fet que Miarnau ha revelat que “ens fa especial il·lusió”.

Pel que fa a la distància de Barcelona, la tècnica del Museu Trepat ha afirmat que “no els va suposar cap inconvenient que Tàrrega estigui a una hora i mitja de Barcelona”.

Miarnau s’ha mostrat "molt satisfeta" d'aquest rodatge. Ha explicat que "actualment a Barcelona hi ha una febre turística gràcies a cantants coreans que han gravat videoclips a diferents espais de la ciutat" tenint en compte que "tenen una indústria musical molt viva i energètica" . Per a la tècnica del Museu Trepat, seria una gran notícia que aquesta efervescència turística arribés també a Tàrrega.

Cal destacar que el Museu Trepat és habitualment plató d'enregistraments audiovisuals. Entre altres, el 2014 va acollir el rodatge de la pel·lícula Vulcania. I és que l’ajuntament de Tàrrega aposta des de fa anys perquè el complex de l’antiga fàbrica de maquinària agrícola J. Trepat es converteixi en un espai per al rodatge de produccions audiovisuals. S'ofereix per rodar pel·lícules, acollir desfilades de moda o sessions de fotografia, entre altres propostes.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega) / Foto: Roser Miarnau - Museu Trepat