La 3a Ponent Fest recupera el format presencial amb un acte de cloenda dissabte a Maldà

03/06/2021

La 3a edició de la Ponent Fests’ha celebrat enguany en format virtual sota el lema 'Repoblem-nos la vida'. Del 3 al 7 de maig es van dur a terme cinc taules rodones sobre els reptes del repoblament rural: el repte de l'habitatge, el repte de l'agroecologia, el repte del consum conscient, el repte de l'ocupació laboral de qualitat i el repte de les cures, per tal de poder aportar solucions i respostes des del món rural. D’aquestes taules rodones, les periodistes Clara Barbal, Laia Soldevila, Glòria Sala, Miquel Andreu i Guille Larios; i les il·lustradores Lídia Guim, Pau Llop, Momo Estudi i Marta Palou, en van extreure unes conclusions que han donat peu a la realització d’una publicació sobre la 3a Ponent Fest, 'Solucions per repoblar-nos la vida'. La realització de la publicació també ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida.

La cloenda de la fira es durà a terme aquest dissabte 5 de juny al bar Centro de Maldà, recuperant el format presencial. A 2/4 de 12 del migdia es farà la presentació de la publicació 'Solucions per repoblar-nos la vida', amb una benvinguda inicial a càrrec d’Anna Maria Capdevila, coordinadora de Ponent Coopera; Anna Salla, alcaldessa de Maldà; Gerard Balcells, president del Consell Comarcal de l'Urgell; i Helena Martínez, diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional de la Diputació de Lleida.

Tot seguit, a les 12 del migdia es presentarà en exclusiva el primer vermut ecològic de Ponent, elaborat per una cooperativa de les terres de Lleida. Per finalitzar, la cloenda de l’acte l’aportaran les humoristes Maria Rovira (Oye Sherman) i Ana Polo amb un monòleg sobre 'Feminisme i humor'.

Redacció - SEGRE