En marxa la reforma del Pati de Tàrrega

09/05/2024

Les obres per a la millora d'eficiència energètica duraran un any, i baixaran les emissions de CO₂ i l'ús d'energies no renovables

La reforma del bloc del Pati de Tàrrega ja està en marxa. L'obra, que compta amb una inversió de 2,5 milions d'euros, està cofinançada pels fons europeus Next Generation per a millorar l'eficiència energètica d'edificis. Es tracta de la segona obra de millora d'eficiència a la demarcació de Lleida, després de la de l'any passat a Cervera. La intervenció constarà d'una rehabilitació integral on es posarà un aïllament tèrmic a façanes i la coberta, i la instal·lació de plaques solars i aerotèrmia per a reduir el consum d'energia no renovable.

L'edifici compta amb 51 pisos, 10 entresols i 4 locals, de 60 propietaris diferents, i la idea va sorgir del president, Isidre Ribalta, i l'administrador, Antoni Palou, amb el suport de l'empresa Zenit, especialitzada en la millora energètica d'edificis. Està previst que les obres durin fins a un any, i com a conseqüència, el mercat setmanal de Tàrrega ha estat ressituat de manera temporal a la plaça Major.
Infolleida